Masterchef Türkiye’de dün izleyiciler eleme gecesine şahit oldular. Yarışmacılar elenmemek için kıyasıya yarıştılar. Dün gecenin yaratıcılık turunda yarışmacılar dana yanağı ile bir yemek yaptılar.
DANA YANAĞI NASIL YAPILIR?
Malzemeler
• 1 adet dana yanağı
• 1 adet kereviz sapı
• 1 adet pırasa
• 1 adet orta boy havuç
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 100 gram domates salçası
• 100 ml. kırmızı şarap
• 3 litre et suyu
Kereviz püresi için:
• 1 adet orta boy kereviz
• 40 gram krema
• 30 gram tereyağı
• 20 gram kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
• Dana yanağını zeytinyağı, karabiber ve deniz tuzu ile marine edin ve sonra yüksek ateşte mühürleyin
• Havuç, kuru soğan, kereviz ve pırasayı gelişi güzel doğrayın ve tavada soteleyin. Sonra domates salçasını katın.
• Salçanın kokusu geldiğinde kırmızı şarabı ekleyip çektirin ve önceden ısıttığınız et suyunu ilave edin. Hazırladığımız karışımı geniş bir tepsiye alın ve dana yanağını içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3-4 saat kadar pişirin.
• Kerevizin soyunuz ve orta ateşte yumuşak oluncaya kadar haşlayın. Ezip püre haline getirdiğiniz kerevize krema, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri katıp servis edebilirsiniz.
• Kabuklarını soyduğunuz kerevizi orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Ezip püre haline getirdiğiniz kerevize krema, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip servis edebilirsiniz.