Edirne'yi Tanıtma Tava Ciğeri Kalite ve Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, ünü sınırları aşan tava ciğeri için bir festival düzenleyeceklerini belirterek, bu etkinlikte bir de rekor denemesi yapacaklarını belirtti. 

Dev bir tavada 3 bin kişiye ciğer pişirmeyi planladıklarını anlatan Dinar ''Edirne'nin mutfak kültüründe ayrı bir yeri olan tava ciğeri, kente gelen yerli yabancı tüm turistlerin vazgeçemediği bir damak tadı olarak biliniyor. Bizler de hem ciğerimizi tanıtmak hem de rekorlar kitabına adımızı yazdırmak istiyoruz'' dedi 

Rekor denemesi için 4 metrekare büyüklüğünde bir tava ve yaklaşık 300 kilogram yağa ihtiyaç duyduklarını anlatan Dinar, bu nedenle sponsor desteğine ihtiyaçları olduğunu belirterek, şöyle devam etti: 

''Bizim ciğerimizi tüm dünya tanısın istiyoruz. Bunun özünde Edirne'yi tanıtma, Türkiye'yi tanıtma amacımız vardır. Biz dernek olarak böyle bir projeyi hayata geçirip, rekorlar kitabına Türkiye'nin adını yazdırmak istiyoruz. Tavanın üzerine isimlerinin yer almasını isteyen sponsorlar arasında yer almak isteyenlerin, bizimle irtibata geçmelerini bekliyoruz.''
 
EDİRNE TAVA CİĞERİ
Edirne mutfak kültüründe ayrı bir yeri olan ve mutlaka dana ciğerinden yapılan tava ciğeri, kentte oturan ya da Edirne'ye ziyarete gelen yerli yabancı tüm turistlerin vazgeçemediği bir damak tadı olarak biliniyor. 

Edirne tava ciğeri pişirilmeden önce kararmaması için zarından ayrılıyor. Yaprak şeklinde doğranan ve kanlarından arınması için yıkanan ciğer, tekrar kanlanmasın diye bir parça tuzlanıyor. Bir süre dinlendirilen ciğer daha sonra yüksek ısıdaki sıvı yağda pişiriliyor.