Ekşili köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? (MasterChef ekşili köfte tarifi)

Son yılların en çok takip edilen yemek programı MasterChef Türkiye'de yapılan her yemek, sosyal medyada zirveye oturuyor. Dün yayınlanan bölümünde şefler yarışmacılardan ekşili köfte yapmalarını istedi. Peki ekşili köfte nasıl yapılır, malzemeleri nedir? İşte tüm merak edilenler...

Ekşili köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? (MasterChef ekşili köfte tarifi)

Türkiye’nin en çok sevilen yarışma programlarından biri olan MasterChef’te dün akşam yarışmacılar birinci olmak için tüm hünerlerini sergilediler. Yarışmacılar şeflerin istediği yemekleri yaparken, yemeklerin arasında bulunan ekşili köfte sosyal medya en çok araştırılan yemeklerden biri oldu.

EKŞİLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

Malzemeleri

Köftesi için:

• 500 gr yağsız veya az yağlı kıyma
• 1 adet yumurta
• 1 çay kaşığı toz karabiber
• 1 çay kaşığı köfte baharı
• 1 kahve fincanı pirinç
• 1 adet rendelenmiş kuru soğan
• Tuz

Diğer malzemeler

• 1 adet havuç
• 1 adet büyükçe patates
• Zeytinyağı ve tereyağı
• 2 su bardağı yoğurt
• 1 adet yumurta
• Yarım limon suyu
• 1 yemek kaşığı un
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 5 su bardağı su

Yapılışı

Öncelikle köfte malzemeleri iyice karıştırılıp, yoğrulur.

Küçük köfteler haline gelmiş karışım, 1 yemek kaşığı un serpilmiş tepsiye dizilir.

Tencereye yağ konulur ve havuç yıkanıp, kare küpler halinde doğranır.

Havuçlar yağa atılır ve altı kısık şekilde 10 dakika pişirilir.

Yıkanıp soyulmuş ve kare küpler halinde doğranmış patatesler de ilave edilir, yağda çevrilir.

Daha sonra 5 su bardağı su ilave edilir.

Su kaynamaya başladığı zaman köfteler ilave edilir. Tencerenin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirilir.

Başka bir tarafta yumurta, yoğurt ve 1 tatlı kaşığı un ile beraber limon suyu iyice karıştırılır.

Bu karışıma yemeğin suyu ilave edilir.

Kaynayan köfteli karışım ile diğer karışım karıştırılır. 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra servise hazırdır.

"LEVREKLİ YALANCI SARMA" TARİFİ

Sayfa Yükleniyor...