Fark yaratmak isteyen gençler buluştu

Toplumdaki bir sorunu ele alıp, fark yaratacak bir proje üretmek isteyen gençler, Sosyal Girişimcilik Konferansı'nda buluştu.

Fark yaratmak isteyen gençler buluştu

“Türkiye’de genç olarak ne yapabilirim? Toplumda nasıl fark yaratabilirim?” sorusuna cevap arayan gençler, Sosyal Girişimcilik Konferansı'nda buluştu.

Konferansa katılan 450'ye yakın üniversite öğrencisi, fikir liderleri, işadamları ve akademisyenler ile buluşturdu.

Konferans Sosyal Girişimci Genç Liderler Akademisi (SOGLA) tarafından düzenlendi.

Boğaziçi Üniversitesi mezunu Ece Ercel ve Timur Tiryaki tarafından hayata geçirilen SOGLA toplumsal sorunlara sürdürülebilir çözümler üretecek sosyal girişimci liderler yetiştirmeyi ve sosyal girişimcilik kavramını gençler arasında yaymayı amaçlıyor.

Konferans konuşmacıları arasında, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kadri Özçaldıran, Petrol Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rengin Onay, Doğa Gözcüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mustafa Sarı, SOGLA kurucu eşbaşkanları Ece Ercel ve Timur Tiryaki yer aldı.

Konferansta sosyal girişimcilik, kavramsal ve taşıdığı yüksek pratik toplumsal dönüşüm potansiyeli açısından ele alınarak, konuya ilişkin bilincin Türkiye’de yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekildi.

Hanzade Doğan Boyner konuşmasında, sosyal girişimcinin, sosyal sorunu çözmek için kapitalizmin sermaye, uzmanlık, odaklanma, rekabetçilik gibi tüm kurallarını bütün kurallarını yerine getirmek zorunda olduğuna dikkat çekti ve "Önemli olan fark yaratmak" dedi.

TÜRKİYE'DE SOSYAL GİRİŞİMCİLİK ZAYIF
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Özçaldıran ise Türkiye’de sivil toplum ve sosyal girişimciliğin zayıf olduğuna dikkat çekerek, dünyanın geldiği noktada girişimcilik araçlarının kullanılmasının gerek sorunlara çözüm üretme, gerekse bilinçlendirmeyi sağlama bakımından taşıdığı öneme işaret etti.

Fark yaratmak isteyen gençler buluştu - 1 SOGLA kurucularından Ece Ercel

BAĞIŞLARINIZIN NEREYE GİTTİĞİNE DİKKAT EDİN
Türkiye'nin önde gelen sosyal girişmcilerinden olan İbrahim Betil ise konuşmasında üç noktaya değindi. Sosyal sorumluluk projelerine bağış yaparken bağışların nasıl harcandığının mutlaka sorgulanması gerektiğini anlatan Betil, sosyal girişimciliğin temellerinin üniversite yıllarından da önce atıldığına ve sosyal girişimciliğin güçlenmesi için önce sivil toplum ve sivil hareketin güçlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

2009 yılında faaliyete geçen SOGLA, Dünya Bankası tarafından düzenlenen yaratıcı kalkınma fikirleri yarışmasında Türkiye'nin yaratıcı kalkınma fikri seçilmiş ve hibe fonu almaya hak kazanmıştı.

Sosyal girişimcilik bir toplumsal ihtiyaç veya soruna değinerek sürdürülebilir sistemler kurmayı amaçlıyor. Bu sistemin kar edebilir olması da sosyal girişimciliğin en önemli hedefleri arasında.

Yoksul kesime mikro-kredi veren Grameen Bank’ın kurucusu ve Nobel Barış Ödülü sahibi Muhammed Yunus, dünyadaki en önemli sosyal girişimcilerden biri olarak biliniyor.

Sayfa Yükleniyor...