Çekim ekibi, gittikleri restoranda kebap ve lahmacun yapımının inceliklerini öğrendi. Türk yemeklerini konu alan program çekimlerine Japonya'nın ünlü modellerinden Reiko Takagaki ve Koh Kentetsu da katıldı.

Sempatik tavırları ve davranışlarıyla dikkat çeken Reiko Takagaki de, Türk yemeklerinin hazırlanış şekillerini gördüğü zaman çok etkilendiğini ifade etti.

29 OCAK'TA YAYINDA
Takagaki, ''Gaziantep'e ilk geldiğim andan itibaren kendimi dünya kültür mirasının en önemli merkezlerinden birisinde hissettim ve bu mistik hava beni çok büyüledi. Türk yemekleriyle ilgili incelemeler yapıyoruz ve bunu hazırladığımız bir belgeselle Japonya'da 29 Ocak 2011 tarihinde yayınlayacağız. Yemek yapımı çok zevkli. Zırh denen aletle lahmacun yapmaya çalıştım, fırında ekmek pişirdim, daha sonra lahmacun hazırladım. Mangal başında kebap yaparken çok terledim. Ama bu lezzetli yemeleri tadarken özellikle ete katılan birçok baharat çeşitlerinin etle dönüştüğü aroma beni çok etkiledi. Türk yemekleri dünyada bir efsane gibi kulaktan kulağa dolaşıyor. Dondurulmuş Türk yemeklerini de artık Japon marketlerin raflarında görmek istiyoruz'' dedi.