Gazzeli 'Seraj bebek'ten iyi haberler var

Gazzeli Dr. Alaaddin Kedrah, doğumsal kalp rahatsızlığı bulunan ve İstanbul'da tedavi gören ''Seraj bebek''in sağlığı ve gelişiminin gayet iyi olduğunu söyledi.

Kedrah, 8 günlükken Türkiye'ye getirilen ve tedavi gördükten sonra ailesiyle birlikte ülkesine dönen Seraj Ala Abujaarad'ın tedavisinin yapıldığı hastaneyi ziyaret ederek, bebeğin doktorları ile görüştü.        

Türk doktorlara bebek hakkında bilgi veren Kedrah, şunları anlattı:      

"Şu anda 4,5 aylık olan bebeğin sağlık durumu ve gelişimi gayet iyi. Yaşına göre kilosu normal. Beslenme problemi yok. Bir süre önce akciğer enfeksiyonu geçirdi, ancak iyileşti. Bebeğin durumu ile ilgili Türk doktorlarla sürekli irtibat halindeyiz. Onları bilgilendiriyoruz, onlardan görüş ve öneri alıyoruz.''        

''Seraj bebek''in sağlığına Türkiye'de ve Türk doktorlarca kavuşturulmasından dolayı sadece bebeğin ailesinin değil, tüm Filistin halkının çok müteşekkir olduğunu vurgulayan Kedrah, ''Eğer bebek Türk doktorlar tarafından ambulansla alınmasaydı, 24 saat içinde hayatını kaybedecekti. Tüm Filistin halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum'' diye konuştu.       

Başhekimi Uzman Dr. Oğuzhan Cücü de, ''Seraj bebeği'' 12 Haziranda ambulans uçakla Mısır'dan alıp İstanbul'a getirdiklerini anımsatarak, Gazzeli bebeğin tüm tedavi masraflarını üstlendiklerini, bebek biraz daha büyüyünce bir ameliyat daha olması gerektiğini, bu ameliyatının da kendi hastanelerinde yapılacağını kaydetti.        

"AKCİĞERLERİNE KAN GİTMİYORDU"
Çocuk kardiyoloğu Prof. Dr. Ümrah Aydoğan da Seraj Ala Abujaarad getirildiğinde sağlık durumunun çok kötü olduğunu dile getirerek, ''Bebeğin akciğerlerine hemen hemen hiç kan gitmiyordu. Bebeğe önce anjiyo yapıldı daha sonra da shunt ameliyatı oldu. Bu ameliyatla şah damarından akciğer damarlarına 4 milimetrelik bir yapay damar takılarak yol açıldı'' şeklinde konuştu.    

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Barbaros Kınoğlu da bebeğin geçirdiği shunt ameliyatı nedeniyle ara sıra akciğer enfeksiyonu yaşamasının normal olduğunu belirtti.        

Shunt ameliyatının zaman kazanmak ve bebeği yaşatmak için yapılan bir ameliyat olduğuna işaret eden Kınoğlu, ''Düzeltici ameliyatın bebek 3-4 yaşına geldiğinde yapılması gerekiyor. Yapay kapağın konacağı o ameliyatı da biz yapacağız'' dedi.   

Sayfa Yükleniyor...