'Gelenek ve Gelecek' Şanlıurfa'da buluştu

Şanlıurfa'nın binlerce yıllık mutfak kültürü dünyaca ünlü şeflerin ellerinde yeniden yorumlandı.

'Gelenek ve Gelecek' Şanlıurfa'da buluştu

Türkiye'nin önemli gastronomi kentlerinden Şanlıurfa'da, "Tarih Yeniden Canlanıyor" projesi kapsamında düzenlenen "Gelenek ve Gelecek, Şanlıurfa Uluslararası Mutfak Atölyesi" etkinliğinde dünyaca ünlü şefler, kente özgü yemekleri kendi tarzlarıyla yeniden yorumladı. 

ÜNLÜ ŞEFLER KONUK OLDU

Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın bir restoranda ortaklaşa düzenlediği program Cevahir Han'da gerçekleşti.  'Gelenek ve Gelecek', Şanlıurfa Uluslararası Mutfak Atölyesi kapsamında Fransız Arnaud De Clerc, İran kökenli ünlü Türk şef  Hazer Amani, ve Şanlıurfa yöresel mutfak uzmanı şef Hatice İnan, hünerlerini sergiledi. Şanlıurfa mutfağının en çok kullandığı temel malzemeler ile yemek hazırlayan şefler birbirinden lezzetli yemekler yaptı. Etkinlikte hazırlanan yemekler katılımcılar tarafından çok beğenildi.

Mardinli ünlü şef Ebru Baybara , TV programcısı ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç ve Hazer Amani tarafından yapılan bir başka etkinliğe ise üniversitelerin aşçılık bölümü öğrencileri katıldı. Genç aşçı adayları ünlü şeflerle  buluşarak deneyimlerini dinledi.

'Gelenek ve Gelecek' Şanlıurfa'da buluştu - 1

Etkinlikte bir konuşma yapan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, ''Amacımız kentin mutfağını dünyaya tanıtmak. Bu etkinliğin Şanlıurfa mutfağının yerelden evrensele açılması anlamında önemli adımlardan biri olduğunu düşünüyoruz. Şanlıurfa'nın şanlı mutfağının  zenginliğini tüm dünyanın tatması gerekiyor.' dedi.

'Şanlıurfa'da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi' takım lideri Mary McKeon ise  projenin Şanlıurfa'nın tarihi değerlerine yapacağı katkıya değindi. Kasım 2016'da başlayan projenin, Kasım 2018'de tamamlanacağını belirten McKeon, proje paydaşlarının sürdürülebilirlik açısından yapacağı katkıların önemli olduğunu kaydetti. 

'Gelenek ve Gelecek' Şanlıurfa'da buluştu - 2

Karacadağ Kalkınma Ajansı Başkanı Hasan Maral ise projenin sonunda bölgenin çok şey kazanacağını söyledi. Maral ilk hedefin sektör çalışanlarının kapasitelerinin verilecek eğitimler ile artırılması ve turizm altyapısının güçlendirilmesi olduğunu vurguladı.   

Avrupa Birliği kaynakları ve Türkiye tarafından finanse edilen, Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen proje 2018 yılına kadar sürecek.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Yemek
  • Yaşam
  • yemek tarifleri
  • Gurme

Sayfa Yükleniyor...