'Geleneksel Türk mutfağı' böyle tanıtılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ''Geleneksel Türk Mutfağına'' özgün hizmet sunan işletmelere, ''Özel Tesis Turizm İşletmesi Belgesi'' verecek.

'Geleneksel Türk mutfağı' böyle tanıtılacak

Bakanlık geleneksel yeme-içme ürünlerinin ve hizmetlerinin korunması, gelecek nesillere aktarılması ve teşvik edilmesi amacıyla ''Geleneksel Türk Mutfağı Kampanyası'' düzenledi.        

Kampanya ile özgünlük, üstün hizmet, ulusal veya uluslararası ün, deneyimli ve konusunda eğitimli personel ile nitelikli hizmet sunan tesislerin ön plana çıkarılması hedefleniyor.        

Kampanya çerçevesinde, Türk mutfağına özgün nitelikli hizmet veren, ulusal veya uluslararası şöhret sahibi, kamuoyu nezdinde markalaşmış ve bu markayı uzun süre devam ettiren işletmelere, işletmelerin talebi üzerine ve Bakanlığın bu işletmeleri tefriş, dekorasyon, teçhizat gibi fiziksel nitelikler, işletme ve hizmet kalitesi konularında yönlendirmesi yöntemiyle ''Özel Tesis Turizm İşletmesi Belgesi'' verilecek.        

Talep sahipleri, Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin 5 ve 6'ncı maddelerinde belirtilen evrak ve tesis özelliğine ilişkin ayrıntılı görsel ve yazılı dokümanla Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğüne başvurabilecek.        

Bu yıl içinde, Bakanlıktan Özel Tesis Turizm İşletmesi Belgesi alacak işletmelerin listesi bakanlık internet sitesinde yayımlanacak.        

Öte yandan, turizm hizmet arzının gerekliliğini fiziki olarak yerine getiren mekanların nitelikli hale dönüştürülmesini amaçlayan kampanya ile her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Türkiye, farklı lezzetlerini tanıtma fırsatı bulacak. Fiziki iyileştirmenin yanı sıra lezzete uygun sunum da değerlendirme kapsamında olacak.        

Yemek kültürüyle uğraşan kişilerle yapılan görüşmelerde elde edilen öneriler değerlendirilerek, 81 ilin Valiliğine gönderilen genelgenin sonuçlarına göre Türkiye'de lezzet markası adı altında bir katalog hazırlanması planlanıyor.        

Bu kapsamda, Türkiye'ye gelen turistlerin 'hangi yörede ne yenir ya da ne yemeden dönülmez' bunları öğrenmesi ve geleneksel Türk mutfağının dünyaya açılması amaçlanıyor.

Sayfa Yükleniyor...