Gezici otobüs fırın

Konya'da bir fırın işletmecisi servis otobüsünü etli ekmek fırınına dönüştürerek hizmet vermeye başladı.

Konya'da, bir fırın işletmecisi, satın aldığı 1981 model otobüsü fırına dönüştürerek etli ekmek, börek ve pide çeşitleri yapıyor.

Konya'da 20 yıldır çocuklarıyla birlikte fırın işletmeciliği yapan Tarık Başoda, asıl mesleğinin Almanca öğretmenliği olduğunu, ancak mesleğini hiç yapamadığını ve eğitimini tamamladıktan sonra ticarete atıldığını söyledi.

Başoda, 20 yıldır Konya il merkezinde fırın işletmeciliği yaptığını ve yörenin ünlü etli ekmeğiyle birlikte çeşitli pide ürünlerini imal ettiğini söyledi.

Fırın işletirken bu işi mobil yapma fikrini düşünmeye başladığını, daha sonra satın aldığı bir otobüsü fırına dönüştürerek hayalini gerçekleştirdiğini ifade eden Başoda, şunları kaydetti:
''1981 model olan 28 yıllık emektar otobüsle Konya'da fırın olarak hizmet veriyoruz. Bu sistemi Konya'da yaptırdım, otobüsle birlikte yaklaşık 20 bin liraya mal oldu. Tamamen çelik konstrüksiyon üzerine, tüm ana hatlarını çelik demirlerden yaptırdık. Yaklaşık 4 metre karelik bir alana sahip. Üzerlerine ahşap tuğlalar ördük, monte ettik, vidaladık.''

Başoda, otobüs fırında Konya'nın mahalli yemeklerinden etli ekmek, börek, Mevlana, tahinli ve yumurtalı pide gibi çeşitler üretip halka hizmet verdiklerini belirtti.

Konya'da genelde düğün organizasyonlarında ve pazar yerlerinde hizmet vermek istediklerini anlatan Başoda, şöyle devam etti:
''Konya'da düğünlerde genelde misafirlere etli ekmek ikram edilir. Biz bu hizmeti düğün sahibinin evinin bahçesinde vermek istiyoruz. Böylece etli ekmeğin fırından taşıma zahmeti ve hamur olma derdi ortadan kalkacak. Beyşehir'de katıldığımız etkinlikte ilk mesaimizi yapmaya başladık. 19 Eylül'e kadar burada hizmet vereceğiz, daha sonra Konya'ya döneceğiz. Otobüs önüne kurduğumuz masalarda, servis yaptığımız müşterilerimiz oldukça memnun oldu.''

Sayfa Yükleniyor...