'İyileşme'nin anahtarı sanatta

Sanatın birçok dalını kullanarak uygulanan sanat terapisi, kişinin içindeki yaratıcılığı kullanarak kendini keşfetmesine, kendini iyileştirmesine yardımcı oluyor.

'İyileşme'nin anahtarı sanatta

Arkabahçe Psikolojik Gelişim, Eğitim ve Danışmanlık merkezi, Datça’da sanat terapisinin önde gelen eğitimcilerinden Michael Franklin, Rina Lerner Buberoğlu ve Jaquetta Mcbride’ı ruh sağlığı alanında çalışan profesyoneller ve sanatçılarla buluşturuyor.

6-10 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan bu çalışmada katılımcılar doğanın tanıklığında, grup etkileşimi ile “dışavurumcu sanat terapisini hem deneyimleyecekler, hem de teorik temelleri hakkında bilgi edineceklerdir.

Sanat Terapisi, yaratıcı süreci; bireylerin sorunlarını ve çelişkilerini çözmek, farkındalığı ve içgörüyü arttırmak için kullanan bir terapi yöntemi.

Eğitimin ilk modülünde Michael Franklin, sanat yolu ile farkındalığı arttırmak, kendi sanatını kullanarak kendi süpervizörlüğünü yapabilmek,terapi süreci içinde oluşan karşı aktarımı anlamak ve empatik farkındalığa dönüştürmek, sanat yolu ile terapötik ilişkinin geliştirilmesi çalışmalarına yer verecek. Uygulama kısmında katılımcılar Tibet Budizminde bir meditasyon tekniği olan Tonglen’i deneyimleyecek ve bir Japon şiir sanatı olan Haiku ile de tanışacaklar.

Bu modüldeki bir diğer eğitimci Jaquetta Mcbride ise travma nörobiyolojisi, Mindfullness (farkındalık) dayanaklı psikoterapi ve beden odaklı psikoterapi alanlarında çalışmakta. Bu bölümde katılımcılar farkındalık yolu ile yoga ve meditasyon tekniklerini kullanarak stresin etkilerinin nasıl azaltılacağını teorik ve uygulamalı olarak öğrenecekler.

Eğitimin ikinci modülünde ise Rina Lerner Buberoğlu yer almakta. Buberoğlu, Tel Aviv’de Sanat Terapisi Eğitim Programının direktörlüğünü yönetmekte olup, uluslararası alanda özellikle travma yönelimli eğitimler ve çalışmalar gerçekleştirmekte. Bu bölümde katılımcılar sanat terapisinde kendi yarattıkları imajlara bakacak, bu sanatları yaratırken deneyimledikleri hakkında paylaşımda bulunacaklar. Bu imajları yaratırken boyalar, kâğıtlar, kil, boncuklar, kurdeleler gibi malzemelerle resim, kil ve hikâye yazma gibi sanatın değişik dallarını kullanacaklar.

Sayfa Yükleniyor...