Karadeniz mutfağının lezzetli eşlikçisi mısır ekmeği nasıl yapılır?

Karadeniz’in enfes tariflerinden olan mısır ekmeği Masterchef Türkiye’de düello yarışından sonra izleyiciler tarafından en çok merak edilen lezzet oldu. Peki, yöresel tatların eşlikçisi mısır ekmeği evde nasıl yapılır? İşte, mısır ekmeği tarifi...

Karadeniz mutfağının lezzetli eşlikçisi mısır ekmeği nasıl yapılır?

Mısır unu ile yapılan mısır ekmeği Karadeniz yöresine ait bir yemek çeşididir. Genellikle yoğurdun içine katılarak yenen mısır ekmeği balık, meze ve mıhlama gibi lezzetlerin de yanında tercih ediliyor. Mısır unuyla yapılan tarif aynı zamanda da oldukça sağlıklı bir seçenekte oluşturuyor.


MISIR EKMEĞİ TARİFİ

MISIR EKMEĞİ MALZEMELERİ:

  • 500 gr mısır unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    MISIR EKMEĞİ YAPILIŞI:

    Geniş ve derin bir kaba 500gr mısır ununu konur. Yarım kilo mısır unu (200 ml lik su bardağı ölçüsü ile) tam 5 su bardağına denk gelir. Mısır ununun orta kısmını havuz şeklinde açılır. Orta kısmına 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Ardından orta kısma 1 çay bardağı sıvı yağ dökülür. 1 su bardağı ılık süt eklenir. 2 paket kabartma tozu da koyup, tüm harç el ile güzelce karıştırılır. Son olarak mısır unlu harcın üzerine 1 su bardağı ılık su azar azar dökülüp, el ile yoğurulur. Mısır ekmeğinin hamurunun kıvamı kek hamurundan koyu, kurabiye hamurundan cıvık olmalıdır. Hamur avuç içine alınıp sıkıldığında akıp, kayıyorsa olmuştur. Eğer hamurun kıvamı yeterince cıvık olmadıysa yarım su bardağı kadar ılık su azar azar dökülüp kıvam yakalanmaya çalışılır. İstenilen kıvama gelen mısır ekmeği hamurunun üzeri örtülüp 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.

ARŞİV: CANAN KARATAY'IN EV SİRKESİ TARİFİ

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Yemek
  • Yaşam
  • yemek tarifleri
  • TV

Sayfa Yükleniyor...