Denizli'de tekstil satışı yapan Sait Bayındır, 2009'da yaşanılan krizden sonra iş değişikli yaparak turşu satışına başladı. Denizli'de doğal ürünlerden oluşan 35 çeşit turşunun satışını yapan Bayındır; çam kozalağı turşusu, mısır turşusu, patlıcan dolma ve biber dolma turşularının en çok ilgi gördüğünü söyledi. 

Bayındır, turşucu dükkanında bazı vatandaşların şaşkın bakışlarla, "Çam kozalağından da turşu mu olur?" dediğini, merak edip tadının nasıl olduğunu soranların dahi olduğunu anlattı. 

Ankara'nın turşuları ile ünlü ilçesi Çubuk'tan bir firmanın bayiliğini aldığını söyleyen Bayındır, çam kozalağı turşususun Çubuk'ta üretildiğini aktardı. 

Bayındır, çam kozalağı turşusunu merak edenlerin yanı sıra genelde şeker hastası olan vatandaşların daha çok satın aldığını ifade etti.

ŞEKER HASTALIĞI TEDAVİSİNDE KULLANILIYOR
Çam kozalağı turşusunu 4 litre suda kaynatıp her sabah aç karna içildiğinde, şeker hastalığının tedavisine katkı sağladığını ileri süren Bayındır, ''Çam kozalağı turşusuna çok talep var, bazen yetiştiremiyorum. Özellikle şeker hastası olan vatandaşlar alıyor. Çam kozalağı turşusunun suyunun şeker hastalığı tedavisine olumlu katkı yaptığını belirterek, tekrar satın almaya gelen müşterilerimiz var. Ürünlerimiz Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın onayı ile üretilmektedir. Biz Denizli'de katkısız ve doğal turşu satışı yapan tek firmayız'' dedi.