Michelin yıldızlı ünlü şef Türkiye’ye geliyor ('Yarının Büyük Şefi' ödüllü)

Dünyanın önde gelen şefleri arasında yer alan Michelin yıldızlı Fransız Yoric Tièche, 24-26 Ocak'da İstanbul Four Seasons Hotel Bosphorus’ta imza yemeklerini sunacak.

Michelin yıldızlı ünlü şef Türkiye’ye geliyor ('Yarının Büyük Şefi' ödüllü)

İstanbul, gastronomi meraklılarının ilgisini çekecek oldukça önemli bir şefi ağırlamaya hazırlanıyor. Lezzet dünyasının Oscar’ı olarak tanımlanan ve dünyada sayılı mekân ve kişilerin layık görüldüğü Michelin yıldızına sahip Yoric Tièche, İstanbul’a geliyor.

Four Seasons Hotel Bosphorus’un Akdeniz restoranı Aqua’da 24-26 Ocak günlerinde öğle ve akşam yemeklerine imza atacak olan Yoric Tièche, İstanbullulara benzersiz bir lezzet şöleni yaşatacak. Tièche’in, Aqua’ya özel olarak hazırladığı menüde beş başlangıç, beş ana yemek ve beş tatlı seçeneği yer alıyor.

Dünyanın en prestijli rehberlerinden Gault & Millau tarafından “Yarının Büyük Şefi” ödülüne layık görülen ve 2016 yılında Michelin yıldız alan Yoric Tièche, deniz ürünleri, et, yerel sebze ve meyvelerle çağdaş dokunuşların Akdeniz etkileriyle yeniden yorumlandığı bir Fransız Provensal mutfağı sunuyor.

YORIC TIÈCHE KİMDİR?

Michelin yıldızlı ünlü şef Türkiye’ye geliyor ('Yarının Büyük Şefi' ödüllü) - 1 Yoric Tièche

Aix-en-Provence doğumlu Tièche, ’nın güneyinde Cevennes dağlarındaki bir köyde yaşayan büyükannesinin yanında geçirdiği yaz tatillerinde yemek pişirmeye ilgi duymaya başladı. Genç yaşlarında köyün enerjik fırıncısının ustalığından etkilendi.

FIRINCIDAN ETKİLENDİ

Tièche o günleri: “Her gece yarısı fırına giderdim. Kruvasan, ekmek ve çikolatalı çörek yapmak için geç saatlere kadar ayakta kalıyorduk. Sabahın ikisinde büyükannemin evine dönerdim” sözleriyle anlatıyor. Tièche, Fransa’nın değişik yerlerinde seçkin restoranlarda çalışarak kariyerinde ilerledi.  Nice’in ünlü oteli Hotel Negresco’da Alain Lorca ile çalışarak Akdeniz ve Fransız Provensal mutfaklarında ustalaştı. Daha sonra Paris’te Michelin yıldızlı Taillevent’da Alain Solivérès ile burjuva mutfağını (cuisine bourgeoise) tanıdı. Paris’teki Michelin yıldızlı Restaurant le Meurice’de Şef Yannick Alleno’nun yardımcısı olarak on yıl boyunca klasik yüksek mutfak sanatını öğrendi. Tièche, Paris ve diğer kentlerde restoranlar da açtı. Gault & Millau tarafından 2016 yılında “Yarının Büyük Şefi” ödülüne layık bulundu.

"TÜRKİYE'DE KİMSE MİCHELİN YILDIZI ALAMAZ"

Sayfa Yükleniyor...