Patlayan karpuzların sırrı

Çin'in doğusunda Jiangsu eyaletindeki çiftliklerde yetiştirilen karpuzlar belirli bir boya geldikten sonra patlıyor.

Patlayan karpuzların sırrı

Çin devlet televizyonunun yaptığı araştırma bölgedeki mahsulün büyük bölümünün kullanılamaz hale geldiğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, karpuzun hızlı büyümesine yardımcı olan bir kimyasalın aşırı kullanımı ürünlerin patlamasına neden olabiliyor.

Ancak kimyasal madde kullanılmadan üretilen karpuzlarda da aynı sorunun görülmesi kafaları karıştırdı. Ziraatçiler hava koşullarının da sorun yaratıyor olabileceği görüşünde.

Jiangsu bölgesindeki üreticilerin bir süredir büyüme hızlandırıcı spreyleri bolca kullandığı belirtiliyor. Üreticiler böylelikle ürünlerini pazara daha erken çıkarmayı ve karlarını artırmayı hedefliyor.

Karpuzlar patlamaya, Japonya'dan getirilen yeni tohumların kullanılmaya başladığı geçen ay başladı. Çoğu üretici mahsulün dörtte üçünü kaybetti. Sağlık bakanlığı yetkilileri ise büyüme hızlandırıcı kimyasalların gerekli onayları aldığını, sağlık açısından bir zararı olmadığını belirtiyor.

Sayfa Yükleniyor...