Pekin Ördeği nasıl yapılır? MasterChef Pekin Ördeği tarifi ve yapılışı (Pekin Ördeği nereye özgü?)

MasterChef'in son bölümünde yarışmacılardan yapılması istenen Pekin Ördeği izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Peki Pekin Ördeği nereye özgü, nasıl yapılır, tarifi için gereken malzemeler neler?

Pekin Ördeği nasıl yapılır? MasterChef Pekin Ördeği tarifi ve yapılışı (Pekin Ördeği nereye özgü?)

TV8 ekranlarında yayınlanan yarışma programı MasterChef'in 24 Aralık akşamı yayınlanan son bölümünde, yarışmacılardan Pekin Ördeği yapılması istendi. Somer Şefin özel tarifi ile yapılan Pekin Ördeği, izleyiceler tarafından merak edilmeye başlandı.

PEKİN ÖRDEĞİ TARİHİ

Ördek, Çin'de Güney Kuzey Hanedanları zamanından beri kavrulur. Yemek, orijinal olarak "Shaoyazi" olarak adlandırılır. Pekin Ördeği, daha sonraki Ming Hanedanlığı döneminde tamamen geliştirildi ve o zamandan sonra, imparatorluk mutfağının vazgeçilmezi oldu.

Pekin ördeği, Pekin orijinli bir yemektir. İmparatorluk çağından beri hazırlanmaktadır. Et, ince, çıtır derisi ile karakterize edilir, usulüne göre yapıldığı zaman, deri ve etler aşçı tarafından masaya servis edilirken dilimlenir. Özellikle yemek için yetiştirilen ördekler, 65 gün dolunca kesilir, kapalı fırın veya ocakta kavrulmadan önce terbiye edilir. Et, soğan, salatalık ve tatlı fasulye sosuyla yoğrulur ve etrafı sarılır. Bazen turşu ve diğer soslar (hoisin sosu gibi) kullanılabilir.

Pekin Ördeği'nin tarifi ve malzemeleri ise şu şekilde;

PEKİN ÖRDEĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 ördek

Tuz

Soğan

Sarımsak

Ayçiçek yağ

Anason

Tane karabiber

Soya sos

Toz seker

Bal

Sirke

Zencefil

Karanfil

Defne yaprağı

Hoisin sos

Üzerine

Bal

Esmer şeker

Su

Soya sos

Pirinç sirkesi

YAPILIŞI

Pekin ördeklerini güzelce yıkayıp içini dışını kağıt havlu ile kurulayınız. Ardından kompresör ya da hava pompası yardımı ile derisi ile etinin arasına hava basarak derinin etten ayrılmasını sağlayın. Bir mayonez tenceresine sarımsak ve zencefil rendeleyiniz. hoisin sos, anason, tane karabiber, defne yaprağı, şeker, soya sosu ve küp küp doğranmış soğanı ördeğin içine masaj yaparak yediriniz ve alt ve üst kısmından hava almayacak şekilde bir şiş yardımı ile dikiniz.

Poşe suyu

Büyük bir tencereye su, bal, şeker, karanfil anason ve karanfil ekleyiniz ve kaynatınız. Kaynayan karışımımızı ördeğimizin her yerine temas edecek şekilde üstüne dökerek 5 dakika banyo yaptırınız. (Deriler şişecektir)

Kurutma

Ördeğimizi ip yardımı ile ocağınızın en az 50vm üstüne gelecek şekilde ördeği asınız ve ocağı açınız. Ocaktan gelen kuru ve sıcak hava dalgası ördeğin dış derisini kurutacaktır. Bu işlem en az 2saat sürmelidir.

Kuruyan ördeğimizi 170 derece fırında iyice kızarıp dışı çıtır olana kadar pişiriniz ve 25dk dinlendirip tüketebilirsiniz.

PANELENMİŞ DANA BONFİLE TARİFİ

Sayfa Yükleniyor...