Rakı şişesinde örümcek iddiası

Satın aldığı rakının içinde örümcek olduğunu iddia eden tüketici, 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne manevi tazminat davası açtı.

Rakı şişesinde örümcek iddiası

Yargı konusu olan iddiaya göre, geçen yılın ağustos ayında M.Ç'nin işlettiği bayiden rakı satın alan Atakan Karalı, evde misafirleriyle içkiyi içtiği sırada şişenin içinde 2 adet örümcek fark etti. Bayiye rakıyı geri götüren Karalı, M.Ç'nin rakının ücretini geri ödememesi üzerine durumu aktardığı avukatı Süleyman Aktaş, rakıyı üreten şirket ve bayiye, müvekkilinin içkiye ödediği 25,90 lira bedelin yanı sıra 7 bin lira manevi tazminatın verilmesi amacıyla ihtarname gönderdi.
        
Firmanın talebi kabul etmemesi üzerine avukat Aktaş, ''müvekkilinin rakı içerisinde örümcek çıkması nedeniyle misafirlerine mahcup olmasının yanı sıra rakı içme zevkinden mahrum kaldığı ve rakı içmekten tiksindiği'' gerekçesiyle tüketici mahkemesi sıfatıyla nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine başvurdu.
        
Avukat Aktaş, dava dilekçesinde, emsal bir davada Yargıtay 4. Dairesinin ''Orijinal bilyeli kapak nedeniyle imalat aşamasından sonra şişe içeresine yabancı cismin girmesinin mümkün bulunmadığı, cismin imalat aşamasında girdiğini kabul etmek gerektiğine'' yönelik görüş bildirdiğini belirterek, müvekkiline 7 bin lira tazminat ödenmesini talep etti.
        
''KAPAK FORMUNU BOZMADAN ŞİŞEYE BİR ŞEY ATILABİLİR''
Üretici firmanın avukatı Orhan Şahin'in Küçükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesi vasıtasıyla Zonguldak 2. Asliye Hukuk Mahkemesine gönderdiği cevap yazısında, rakı üretim zincirinde bu tür hadiselerin yaşanmasına imkan olmadığı iddia edildi.
        
Üretim sırasındaki detaylı kontroller nedeniyle bir böceğin üretim sürecinde şişede kalmasına ve bulunmasına imkan olmadığı, iddiaların kabul edilemeyeceği savunulan cevap yazısında, şunlar kaydedildi:
        
''Bu ürünün sahte olup olmadığı incelenmelidir. Şirketin mamullerinin sahte olarak üretiminin yapılıp piyasaya sürüldüğü bilinmektedir. Şişe kapağının orijinalliği bozulmadan şişe içine yabancı cisim atmak mümkündür. Davacıya, istediği markadan istediği kadar şişenin içine kalem ve kağıt gibi cisimler atılmış şekilde kapak formunu bozmadan teslim etmeye hazırız.
        
Davacının bu ürünü içip içmediği, ayrıca bedensel zarar görüp görmediği belli değildir. Ankara 7. Tüketici Mahkemesi başka bir rakı imalatçısını benzer olayda 7 bin lira tazminata mahkum etmiştir. Bunun kamuoyuna yansımasının ardından benzer davalar açılmaya başlanmıştır. Tüm davalar mahkemede konu edilen olayın kopyası gibidir. Bu anlatılan nedenlerden dolayı davanın reddini talep ederiz.''
        
Davacı Atakan Karalı, rakıdan bir kadeh içmesinin ardından şişenin dibinde örümcekleri fark ettiğini iddia ederek, şöyle dedi:

''Bunun üzerine satıcıya başvurdum. İş yeri sahibi kendisinin kusuru bulunmadığını, satarken rakıda örümceği fark etmediğini söyledi. Ben de avukatım aracılığıyla mahkemeye başvurdum. Örümcekler nedeniyle misafirlerime de mahcup oldum.''
        
Davayı kabul ettiği bildirilen mahkemeye heyetinin, dün yapılan duruşmada, dava dosyasıyla birlikte rakı şişesini bilirkişi tespiti için Ankara Nöbetçi Tüketici Mahkemesine gönderilmesine karar verdiği öğrenildi.
        
Bilirkişiden, örümceğin bilyeli kapaktan sonradan mı şişeye atıldığı, yoksa üretim esnasında mı örümceğin şişede olduğunun tespitinin istendiği bildirildi.

Sayfa Yükleniyor...