Ramazan ayına sayılı günler kala uzmanlardan iftar ve sahurda doğru beslenme konusunda öneriler geliyor.

Yemek yazarı ve menü danışmanı Pelin Bilgiç, oruç nedeniyle bedende enerji kaybı olduğunu, bu nedenle de iftardan sonra insanların canının tatlı çektiğini söyledi.

Pelin Bilgiç, tüketilen tatlılarda mutlaka doğal şeker kullanılmasını ve mümkünse meyveli tatlıların tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

“Sağlıklı Misafir Sofram” kitabının tanıtımında konuşan Bilgiç, paketli gıdaların sağlığa zarar verdiğini ve birçok lezzetin sağlıklı alternatifi olduğunu belirtti.

Ünlü isimlerinin de katıldığı tanıtımda Bilgiç, kitabından bir tarif de hazırladı.

PELİN BİLGİÇ KİMDİR?

Yurt içi ve yurt dışında çeşitli yemek eğitimleri alan Pelin Bilgiç, Sofra, Beef&Fish, Breakfast ve Kahve dergilerinde yemek yazarlığı yapıyor.

Bilgiç, özel bir televizyon kanalında “Pelin ile Yöresel Lezzetler” ve “Modern Tarifler” isimli programlar hazırlıyor.