Saveur, Türk mutfağına 16 sayfa ayırdı

ABD'nin ünlü yemek dergilerinden "Saveur" Türk mutfağına 16 sayfa ayırdı. Dergide İstanbul'un tanınan restoranları yerine semt lokantaları öne çıktı.

Derginin Mayıs ayındaki sayısında ''Bir Şehrin Ruhu'' yazısıyla Anya von Bremzen, İstanbul'un iyi tanınan restoranları yerine semt lokantalarına ve yemek çeşitlerine yer verdi.

Yazıda ''Lezzetli kebapları, ızgarada pişmiş nefis balıkları, muhteşem sebze güveçleri, göz alıcı salatalarıyla, pilakiden midye dolmaya, birbirinden farklı geniş meze yelpazesiyle İstanbul'un yemeklerine aşık olmak çok kolay'' denildi.

İstanbul'un Beyoğlu semtindeki meyhanelere de yer verilen yazıda "kemalpaşa, künefe ve lokum" gibi geleneksel Türk tatlılarının yanı sıra Türk mutfağının mezeleri de tanıtılıyor.

New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliğinden yapılan açıklamada, Anya von Bremzen'in Türk mutfağına, kültürüne, misafirperverliğine ve coğrafyasına büyük ilgi duyan, Türkiye'ye çok sık seyahat eden, İstanbul aşığı bir yazar olduğu, ayrıca Türk mutfağıyla İstanbul ve Ege bölgesi üzerine "Travel and Leisure" dergisinde pek çok makalesinin yayınlandığı bildirildi.

Açıklamada, Saveur dergisinin 400 bin tirajıyla, ABD'nin en çok okunan yemek dergilerinin arasında yer aldığı, Anya von Bremzen tarafından kaleme alınan Türk Mutfağı konulu makalenin bu nedenle önemli bir reklam değeri bulunduğu belirtildi.

Sayfa Yükleniyor...