Kendisini ‘dünyanın yaşama klavuzu’ olarak nitelendiren ve dünyanın pek çok şehrinde yayınlanan bulunan Time Out dergisinin Dubai edisyonu 2018 yılının en iyi restoranlarını ödüllendirdi.

25 ayrı kategoride en iyilere verilen ödüllerde Doğuş Grubu’na ait d.ream restoranları 7 kategoride ödüle layık görüldü.

-“Burada herkes ünlüdür” (“Tous Célèbres Ici”) mottosuyla misafirlerini rahat ve samimi ortamanda ağırlayan Güney Fransa ve Akdeniz mutfağının başarılı temsilcisi La Petite Maison Dubai’nin en iyi Fransız restoranı ödülüne layık görüldü. Görkemli kuzu pirzolasından zengin ve kremsi dauphinoise patateslerine ve taze salatalara kadar her ne seçerseniz hayal kırıklığına uğramayacağınız La Petite Maison, birinci sınıf bir restoran olma unvanını bu yıl da devam ettiriyor.

-İstinyePark Markalar Sokağı’nda misafirlerini ağırlayan ve başarılı Şef Rainer Becker tarafından yaratılan ve otantik Japon mutfağını modern yorumlarla birleştirerek, kendine özgü sunumları ile misafirlerine sunan Zuma, Time Out tarafından Dubai’de bu yılın en iyi Japon mutfağı ve brunch restoranı ödülüne layık görüldü.

RÜYA VE GÜNAYDIN’A 2 DEV ÖDÜL

Anadolu'nun zengin mutfak geleneğini modern bir tasarımla buluşturan Rüya ise Time Out tarafından en prestijli ödüllerden birine layık görüldü. Lounge ve bar deneyimini bir arada sunan Rüya, MENA bölgesinin en iyi restoranı ödülünü kazandı. Anadolu mutfağının lezzet ve pişirme tekniklerindeki çeşitliliğini de ortaya koyan Rüya’nın peynirli yumurtalı pidesi Time Out ekibi tarafından okurlarına öneriliyor. Rüya, Esquire Middle East tarafında da 2018'in en iyi restoranı seçilmişti.

Türkiye'de 'Steakhouse' kavramının öncüsü yarım asırlık Günaydın ise en kaliteli ve taze etleri ustalığı ile birleştirerek misafirlerine sunmanın ödülünü Time Out Dubai tarafından aldı. Günaydın, MENA bölgesinin en çok önerilen restoranı ödülüne değer bulundu.

SALTBAE ‘EN İYİ’ SEÇİLDİ

Tuz dökme hareketiyle dünya çapında bir fenomene dönüşen ve et severler için pek çok özgün seçenek yaratan Nusr-Et ise Dubai’de önerilen steakhouse ödülüne layık görüldü. Saltbae lakaplı Nusret Gökçe'nin bonfilesi Time Out ekibi tarafından okurlara şiddetle öneriliyor.

Peru mutfağının iddialı temsilcilerinden Coya ise Time Out tarafından ‘En Çok Önerilen Latin Amerika Mutfağı' ödülüne layık görüldü.

VIDEO: TUZ BEYİ NUSRET NY TIMES'A HABER OLDU

İşte Time Out Dubai tarafından seçilen yılın en iyileri;

En İyi Asya Mutfağı: 3 Fils
En İyi Çin Mutfağı: Hakkasan
En İyi Avrupa Mutfağı: Folly by  Nick and Scott
En İyi Fransız Mutfağı: La Petite Maison
En İyi Hint Mutfağı: Tresind
En İyi İtalyan Mutfağı: Il Borro Tuscan Bistro
En İyi Japon Mutfağı: Zuma
En İyi Brunch: Zuma
En İyi Latin Amerika Mutfağı: LIMA Dubai
En İyi Lübnan Mutfağı Al Nafoorah
En Çok Önerilen Latin Amerika Mutfağı: Coya
En İyi Kuzey Amerika & Karayip Mutfağı: Miss Lilly’s
MENA Bölgesinde En Çok Önerilen: Günaydın
En İyi Thai Mutfağı: Thiptara 
En Çok Önerilen Steakhouse: Nusr-et
En İyi MENA restoranı: Rüya
En İyi Beş Çayı: At.mosphere Restaurant and Lounge
En İyi Bar Yemekleri: Lock, Stock & Barrel
En İyi Kahvaltı: Reform Social & Grill
En İyi bütçe: Ayubowan
En İyi Cafe: Jolie Boutique & Cafe
En İyi Dış Mekan: Broadwalk
En İyi Pub Yemekleri: Reform Social & Grill
En Romantik: Thiptara
En İyi Deniz Yemekleri: Ossiano
En İyi Steakhouse: J&G Steakhouse
En ‘Casual’: BB Social Dining
En İyi ‘Fine Dining’: Flamino Room by tashas
Yılın En İyi Restoranı: Il Borro Tuscan Bistro

5 MARKAYLA LİSTEDE

FERZAN ÖZPETEK'İN FİLMİ