Türk suşi ustası ABD'de "en iyi aşçı" seçildi

Kaliforniya'da kendi restoranında aşçılık yapan Türk suşi ustası Engin Onural, ABD'de yılın en iyi aşçılarını sıralayan "Best Chefs America" (BCA) adlı yayıncılık kuruluşunun 2015 listesinde ilk sırada yer aldı.

Türk suşi ustası ABD'de "en iyi aşçı" seçildi
Türk suşi ustası ABD'de "en iyi aşçı" seçildi - 1 Engin Onural

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde kendi restoranında aşçılık yapan Türk suşi ustası Engin Onural, hem restoranıyla hem de aşçılığıyla ülkenin "en iyi"leri arasına girdi. 

Türk aşçı Engin Onural, ABD genelinde yılın en iyi aşçılarını sıralayan "Best Chefs America" (BCA) adlı yayıncılık kuruluşunun 2015 listesinde ilk sırada yer aldı. 

Sıralamanın ardından açıklama yapan Onural, "10 senedir bu sevdanın peşinde gece-gündüz çalışıyorum. Bu ödülün benim için çok özel ve ayrı bir yeri var. Kendimi her zaman Türkiyemin gönüllü kültür elçisi olarak görmüşümdür. Bugüne kadar elimden geldiğince ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum" dedi. 

Bu ödülle çıtasının otomatik olarak yükseldiğini belirten Onural, "Bundan sonra daha da iyi olmam gerek. Müthiş motive edici" ifadesini kullandı. 

BİLKENT’TEN PALM DESERT’A

2005’te Bilkent Üniversitesi İşletme Bilgi Yönetimi mezunu olduğunu belirten Onural, 2006’da Los Angeles’ta usta aşçı Andy Matsuda’nın ders verdiği "Sushi Chef Institute"e (SCI) kayıt yaptırdığını bildirdi.  

Onural, Los Angeles yakınlarındaki Palm Desert şehrinde The Venue adlı bir restoran açtığını ve2011, 2012, 2013 ve 2015’te "En İyi Suşi Restoranı" ödüllerinin sahibi olduğunu ifade etti. Onural,"İnşallah 2016’da da aynı ödülün sahibi olacağız" dedi. 

Türk suşi ustası ABD'de "en iyi aşçı" seçildi - 2

NOBU’NUN YOLUNDA BİR SUŞİ USTASI  

2013 yılında kendisine Japon hükümeti tarafından Los Angeles'ta "ustalık" unvanı verildiğini ifade eden Onural, "Japonya'dan gelen heyet, Türk ve Akdeniz mutfağını suşi ile tamamlayarak, suşiyi Japonya dışında bu kadar iyi tanıtmamdan dolayı gurur duyduklarını belirtmişlerdi" diye konuştu. 

Suşinin dünyada meşhur olmasında büyük payı bulunan Japonya'nın ünlü aşçısı Nobu'ya benzetildiğini belirten Türk aşçı Onural, şunları kaydetti: 

"Japonlar bizim gibi gelenek, görenek ve adetlerine çok bağlı hassas insanlardır. Japon milli yemeğine yani onlar için bizim 'dönerimiz gibi bir yemeğe el atan bir yabancı olarak beni takdir edip, dünya çapında 'usta' olarak göstermeleri çok onurlandırıcı bir durum. 

Türk suşi ustası ABD'de "en iyi aşçı" seçildi - 3

Japon heyet, bana 'Geleceğin Nobusu sensin' dedi. Amerika'nın En İyi Şefleri ödülü verildiğinde de benim için 'Nobu'dan daha iyi' dendi. Bu benim için çok duygu yüklü bir mesajdır. Nobu, Japonya'nın eğittiği dünyaca en ünlü bir aşçıdır, onun sayesinde suşi dünyada bugünkü yerini almıştır."  

Babasının tanınmış bir bilim adamı, annesinin de mühendisliği sanatla birleştiren girişimci bir kadın olduğunu belirten Onural, ailesinin, hayat felsefesi olarak sade yaşamayı, çok çalışmayı, elindekiler için hep şükretmeyi ve paylaşmayı öğrettiğini kaydetti. 

Onural, bir yemek kitabı çalışmasının bulunduğunu, kitabını yaza doğru bitirmeyi planladığını bildirdi.

Sayfa Yükleniyor...