Vonalı Celal turşu çeşidinde sınır tanımıyor

Ordu'nun Perşembe ilçesinde hamsiden kapariye, alattan gilaboruya birçok şeyin turşusunu yapan ''Vonalı Celal'' turşuda 120 çeşidi geçti.

Vonalı Celal turşu çeşidinde sınır tanımıyor

Ordu'nun Perşembe ilçesinde ''Vonalı Celal'' olarak bilinen ünlü turşucu Celal Öztürk, kapari ve gilaborunun da turşusunu yaparak çeşit sayısını 120'nin üzerine çıkardı.

Edinilen bilgiye göre, Perşembe ilçesinde sahil yolu üzerinde iş yeri bulunan ve ''Vonalı Celal'' olarak tanınan 73 yaşındaki ünlü turşucu Öztürk, turşu çeşidi sayısını her geçen gün artırıyor.

Turşuları gurbetçiler aracılığıyla yurt dışına bile gönderilen Öztürk, hamsi, yumurta, kara yemiş, melocan, ham erik, kaya koruğu, deniz börülcesi, alıç, ahlat, şeftali, döngel, galgirik, frenk üzümü ve sakarca gibi değişik ürünlerden yaptığı turşu çeşitlerine şimdi yenileri ekliyor.

Yer kirazı olarak da bilinen kapari ve halk arasında böbrek hastalıklarına iyi geldiği gerekçesiyle rağbet gören gilaborunun da turşusunu yapan Öztürk, böyle çeşit sayının da 120'nin üzerine çıkardı.

Yaptığı turşuları noter aracılığıyla tescil ettirdiği bilinen Öztürk, özellikle yöre insanının turşuya olan merakının kendisini sürekli yeni çeşitle elde etmeye teşvik ettiğini söyledi.

Türk mutfağı içinde turşunun özel bir yeri olduğunu da belirten Öztürk, ''Turşularım rağbet gördükçe ben de yeni çeşitlere yöneliyorum'' dedi. En büyük arzusunun yörede ''turşu festivali'' düzenleme olduğunu da ifade eden Öztürk, bunun yörenin tanıtımına katkıda bulunacağını da savundu.

Sayfa Yükleniyor...