Yabancı yöneticilerin favorisi içli köfte
Kokereç, içli köfte, menemen, Ali Nazik... İstanbul'da yaşayan yöneticiler, favori yemeklerini ve sevdikleri semtleri CNBC-e Business'a anlattı.
CNBC-e Business dergisi, Ağustos sayısında Türkiye’nin önemli şirketlerinde üst düzey yöneticilk yapan yabancı yöneticilere en sevdikleri Türk yemeklerini sordu.
Türk mutfağının zenginliğinden etkilendiklerini belirten yöneticiler, sevdikleri Türk yemeklerini anlattılar.
Yöneticilerin sevdikleri yemeklerde kokoreç, içli köfte, menemen favori.
KOKOREÇ VE ÇİĞ KÖFTEYE BAYILIYOR
Anders Linblad, Ericsson Genel Müdürü
İki yıldır Türkiye’de bulunan Lindblad, Akdeniz kültürlü bir ülkeden diğerine, İtalya’dan Türkiye’ye geçtiği için buraya alışmakta zorlanmamış. Acı yemeyi çok seven Lindblad’ın favorisi ise kokoreç. Çiğ köfteye de bayılıyor. Lindblad İstanbul’dan, ülkesindeki sevdiklerine lokum, baklava, peştamal ve çini seramik götürüyor.
TÜRK MUTFAĞI BÜYÜLEYİCİ
Rex A.G. Nijhof, Marriott Hotel Asia Genel Müdürü
Hollandalı olan Nijhof, otel yöneticisi olduğu için dünyayı gezmiş ve bilmediği mutfak yok. 3,5 aydır Türkiye’de. Türk mutfağını ‘’çoklezzetli, çok etkileyici’’ bulmuş. Pek çok yemek tatmış ama favorisi içli köfte. İstanbul’da da daha çok yeni olduğundan ancak Boğaz’ı ve Bağdat Caddesi’ni görebildiğini söylüyor.
EN SEVDİĞİ YEMEK SAC KAVURMA
Jean Luc Colin, Diren Şarapları Danışmanı
Colin, Kavaklıdere Şarapların’nın Fransa’da verdiği bir iş ilanını görerek Türkiye’de soluğu almış ve 18 yıldır Türkiye’den hiç ayrılmamış. Türk mutfağından en sevdiği yemek sac kavurma. Et çeşitlerinin Fransa’dan daha az olmasından ise şikayetçi. İstanbul’da en çok Nişantaşı’nı seviyor.
AİLECE ALİ NAZİK
Sanjeev Khatpalia, Taib Bank Genel Müdürü
Hintli yönetici, Türk yemeklerine alışmakta zorlanmamış, ona az baharatlı gelse bile. Ona göre Türk mutfağı dünyanın en iyi mutfaklarından. Ailece en beğendikleri yemek ise Ali Nazik Kebabı. Khatpalia’nın eşiyle en büyük keyifleri ise, keşfedilmemiş yerleri bulmak. Bir de vapura atlayıp güneşin batışını izlemek.
OLMAZSA OLMAZI MENEMEN
Christopher Purdy, Fiesta Türkiye Ülke Müdürü
10 yıllık Endonazya deneyiminden sonra seçimini türkiye’den yaan yapan Purdy, iki senedir burada. Türk mutfağından favorisi Menemen. Bir diğeri ise mercimek çorbası.
Purdy’nin İstanbul deyince aklına Boğaz, rakı, balık geliyor. Özellikle Boğaz balıklarının lezzetini farklı buluyor.
KİLOLARININ SEBEBİ TÜRK YEMEKLERİ
Roman Troedthandl, Canon Eurasia Genel Müdürü
1,5 yıl önce Türkiye’ye atanan Avusturyalı yönetici bu sürede 3 kilo almış ve suçlunun Türk yemekleri olduğunu düşünüyor.: ‘’Türkiye’de yaşayana kadar öğle yemeği yeme alışkanlığım yoktu. Türk yemekleri sayesinde öğle öğünüm de oldu.’’ Troedthandl’ın favorisi ise çoğu kinin adını bile duymadığı yöresel bir yemek: Közlenmiş patlıcan ve etle yapılan bir kebap çeşidi, Abugannuş kebabı. Diğer iki vazgeçilmeziyse su böreği ve Türk kahvaltısı. İstanbul’da en sevdiği semtler Ortaköy ve Bebek.
- Etiketler :
- Haberler