NTV

4 yaşındaki Yunus Emre'nin ölümünde korkunç şüphe. Üvey baba ve dede tutuklandı

06.08.2026 11:41

Son Güncelleme: 06.08.2026 19:01

İHA

Google'da NTV'yi tercih et

Afyonkarahisar'da yüksekten düştüğü söylenerek hastaneye kaldırılan 4 yaşındaki Yunus Emre Yakar isimli çocuğun cinayete kurban gittiği öne sürüldü. Soruşturmada üvey baba ve dede tutuklandı.

4 yaşındaki Yunus Emre'nin ölümünde korkunç şüphe.  Üvey baba ve dede tutuklandı
IHA

Afyonkarahisar'da yüksekten düştüğü iddiasıyla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 4 yaşındaki Yunus Emre Yakar'ın ölümüne cinayet şüphesiyle soruşturma başlatıldı.

 

Olay, 24 Ocak günü merkeze bağlı Işıklar beldesinde yaşandı. Yunus Emre Yakar isimli 4 yaşındaki çocuk, annesi Zehra K. ve dedesi Mithat K. tarafından yüksekten düştüğü gerekçesi ile bilinci kapalı şekilde hastaneye götürüldü.

 

Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen çocuk burada yapılan müdahalenin ardından Kütahya Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

 

Ancak Yakar, yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

 

SORUŞTURMADA CİNAYET ŞÜPHESİ 1
IHA

SORUŞTURMADA CİNAYET ŞÜPHESİ

Olayın ardından soruşturma başlatan jandarma ekipleri, çocuğun düştüğü öne sürülen yerde inceleme yapıp ardından aile üyelerinin ifadelerini aldı.

 

Yapılan incelemelerin ardından soruşturmayı Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) devraldı.

 

İFADELERİ ÇELİŞKİLİ BULUNDU 2
IHA

İFADELERİ ÇELİŞKİLİ BULUNDU

Dosyayı ayrıntılı şekilde inceleyen JASAT ekipleri, aile üyelerinin çelişkili ifadelerinden yola çıkarak anne Zehra K., üvey baba Balı K., dede Mithat K., babaanne Aysel K. ve bir aile üyesini daha cinayet şüphesiyle gözaltına aldı.

ÜVEY BABA İLE DEDE TUTUKLANDI 3
IHA

ÜVEY BABA İLE DEDE TUTUKLANDI

Y.E.Y.'nin şüpheli ölümü ile ilgili gözaltına alınan anne Z.K., ikinci eşi B.K., kayınpederi M.K., kayınvalidesi A.K. ve kayınbiraderi S.K.'nin işlemleri tamamlandı. 

Adliyedeki ifadelerinin ardından Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüphelilerden B.K. 'Kasten öldürme', M.K. de suçluya yardım ettiği ve delil kararttığı suçlamasıyla tutuklandı. 

Z.K. ile A.K. adli kontrol şartıyla salıverilirken, S.K. ifadesi sonrası serbest bırakıldı.

 

“BİRKAÇ TANE VURDUM, BAYILDI”

 

Üvey dede M.K. ifadesinde; oğlu B.K. ile Y.E.Y.'nin olay günü hayvan otlatmak üzere araziye gittiğini, bir süre sonra B.K.'nin kucağında Y.E.Y. ile eve döndüğünü ve "Birkaç tane vurdum, bayıldı" diyerek kendisine verdiğini, daha sonra anne Z.K. ile hastaneye götürdükleri çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi. 

Öte yandan Z.K.'nin, olaydan birkaç gün sonra resmi nikahla evlendiği B.K.'nin baskıları nedeniyle olayı gizlediği öne sürüldü.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun
Google Play
App Store
App Gallery