NTV

90 yaşındaki Rabia ninenin uzun yaşam sırrı. 3 kuralı varmış

08.07.2026 12:02

DHA

Google'da NTV'yi tercih et

Muğla'da yaşayan Rabia Semet, ilerleyen yaşına rağmen üretimden kopmuyor. 90 yaşındaki Semet, her gün keçi ve koyunlarını otlatıyor.

90 yaşındaki Rabia ninenin uzun yaşam sırrı. 3 kuralı varmış
DHA

Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Nasuhdede mevkisinde yaşayan Rabia Semet, ilerleyen yaşına rağmen azimle çalışıyor. 9 çocuk ve 50 torun sahibi olan Semet, her sabah erkenden kalkarak keçi ve koyunlarını alıp meraya çıkıyor.

BASTON DEĞİL DEĞNEK KULLANIYOR 1
DHA

BASTON DEĞİL DEĞNEK KULLANIYOR

Baston yerine değnek kullanan Semet, hayvanlarının peşinden yürüyerek onlara eşlik ediyor. Günün büyük bölümünü sürüsünün başında geçiren Semet, akşam saatlerinde ise hayvanlarını yeniden ağıla getiriyor.

90 yaşındaki Rabia ninenin uzun yaşam sırrı. 3 kuralı varmış 2
DHA

“Hayvanlarımla duruyorum, onları otlatıyorum ve eğleniyorum” diyen 90 yaşındaki Rabia Semet, “Bu işi sevmezsem bu yaşta yapmam. Yoksa burada ne işim olur?” ifadelerini kullandı.

 

Semet, sözlerine “Beni görenler 'Bu yaşta hayvan güdüyorsun, geziyorsun. Biz gezemiyoruz, çöktük' diye sesleniyor” diye devam etti.

UZUN YAŞAMININ SIRRI 3
DHA

UZUN YAŞAMININ SIRRI

“Sağlığımı Allah'ıma borçluyum. Yaradan hayırlı ölüm versin” diyen Semet, uzun yaşamının sırrını “Az yerim, çok gezerim, bulduğum her şeyi yemem” diye açıkladı.

 

40 kadar koyun ve keçisi olduğunu bbelirten Rabia Semet, “Kimseye minnet etmem, kendi işimi kendim yaparım” şeklinde konuştu.

YASAL UYARI

MUĞLA Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. MUĞLA Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.