NTV

Barajın doluluk oranı yüzde 100'ü geçti. Bereketli yağışlar su seviyesini yükseltti

17.05.2026 11:20

Son Güncelleme: 17.05.2026 15:45

Tuğba Öztürk

Google'da NTV'yi tercih et

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde bulunan Çekerek Barajı’nda, son dönemde etkili olan bereketli yağışların ardından su seviyesi hızla yükseldi. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan kuraklık tehlikesinin ardından yaşanan doluluk memnuniyetle karşılan

Barajın doluluk oranı yüzde 100'ü geçti. Bereketli yağışlar su seviyesini yükseltti
IHA

İlkbaharda yoğun yağışların ardından doluluk oranında gözle görülür artış yaşanan Çekerek Barajı tarımsal sulama ve balıkçılık yönünden önemli yere sahip. Özellikle son haftalarda etkili olan sağanak yağışların ardından baraj havzasına gelen su miktarında önemli bir artış kaydedildi.

Barajın doluluk oranı yüzde 100'ü geçti. Bereketli yağışlar su seviyesini yükseltti 1
IHA

Barajın çevresinde bulunan Millet Bahçesi, Lavanta Adası, Rafting alanı ve piknik bölümleri de sıklıkla ziyaretçi ağırlıyor. Çekerek Barajı’nı ziyaret eden Kamil Selvi yağmurlardan dolayı baraja gelemediğini yağmur durunca gelebildiğini belirtti.

Barajın doluluk oranı yüzde 100'ü geçti. Bereketli yağışlar su seviyesini yükseltti 2
IHA

 

Selvi, "Baraj dolmuş. Şu güzel manzarayı herkesin gelip görmesini isterim. Şu an Millet Bahçesindeyim. Karşıda Lavanta Adası var. Yağmurlardan dolayı bir türlü fırsat bulup da gelemiyorduk. 3-5 sene önceki halinden farklı olmuş. Epey dolmuş. Aşağı tarafta şato ve rafting alanı, Kızlar Kayası var. Fuat Oktay beye teşekkür ederiz buralarla ilgilendiği için. Tam gezilecek yer burası. Burası Çekerek, Yozgat’ın Paris’i" dedi.

YASAL UYARI

YOZGAT Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. YOZGAT Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.