NTV

Hasat başladı, kilosu 100 TL'den satılıyor. Geleneksel yöntemlerle temizlenip kurutuluyor

30.08.2026 12:33

İHA

Google'da NTV'yi tercih et

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde nohut hasadı başladı. Biçerdöverlerin tarlaya girmesiyle birlikte aylar süren emek ürüne dönüşürken, üreticilerin yoğun mesaisi havadan da görüntülendi.

Hasat başladı, kilosu 100 TL'den satılıyor. Geleneksel yöntemlerle temizlenip kurutuluyor
IHA

Tufanbeyli kırsalında yer alan Pınarlar Mahallesi'nde aylar önce toprakla buluşturulan nohutların hasat dönemi geldi.

 

Bölge çiftçilerinden Mehmet Tokdemir, bu sezon yaklaşık 50 dönümlük alanda yetiştirdiği nohudun hasadını biçerdöverlerle gerçekleştirmeye başladı. Tarlada işleyen biçerdöverlerden traktör römorklarına aktarılan ürünler, harman alanlarına taşınıyor.

KİLOSU 100 TL'DEN ALICI BULUYOR 1
IHA

KİLOSU 100 TL'DEN ALICI BULUYOR

Bu yılki yağışların nohut üretimine büyük katkı sağladığını belirten üretici Mehmet Tokdemir, ürünün kalitesinden ve rekolteden memnun olduklarını dile getirdi. Tokdemir, nohudun kilosunun 100 TL'den alıcı bulduğunu ifade ederek, "Bu yıl yağışların bol olması sebebiyle ürünümüz oldukça bereketli ve kaliteli oldu. Yaklaşık 50 dönüm alanda ekim yapmıştık, şimdi emeklerimizin karşılığını alma zamanı" dedi.

GELENEKSEL YÖNTEMLERLE TEMİZLENİYOR 2
IHA

GELENEKSEL YÖNTEMLERLE TEMİZLENİYOR

Tarladaki biçerdöver mesaisinin ardından üreticilerin harman alanındaki hummalı çalışması devam ediyor. Römorklarla getirilen nohutlar, geniş brandaların üzerine seriliyor. Kürek yardımıyla rüzgara karşı savrulan nohutlar, içindeki yabancı ve hafif maddelerden ayrıştırıldıktan sonra kuruması için güneş altına bırakılıyor.

TEMİZLEME VE KURUTULMA SONRASINDA PAZARLARA GELECEK 3
IHA

TEMİZLEME VE KURUTULMA SONRASINDA PAZARLARA GELECEK

Toprağın hazırlanmasından ekimine, bakımından harmanlanmasına kadar uzun ve zahmetli bir süreçten geçen nohutlar, temizleme ve kurutma işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte pazara sunulmaya hazır hale getirilecek.