NTV

Şoförlerin kafasını karıştıran kavşak: 29 tabela var, ilk kez giren şaşırıyor

13.07.2026 12:34

İHA

Google'da NTV'yi tercih et

Ordu'da bir kavşakta bulunan 29 tabela, sürücülerin kafasını karıştırıyor.

Şoförlerin kafasını karıştıran kavşak: 29 tabela var, ilk kez giren şaşırıyor
IHA

Ordu'daki bir kavşak düzensiz yerleştirilen 29 tabelasıyla kafa karıştırıyor.

Şoförlerin kafasını karıştıran kavşak: 29 tabela var, ilk kez giren şaşırıyor 1
IHA

Fatsa ilçesi Kösebucağı Mahallesi sınırlarında, Fatsa-Korgan-Kumru yolu üzerinde bulunan ve Korgan ilçesine ulaşımı sağlayan kavşakta yer alan toplam 29 yön ve bilgilendirme tabelası, sürücülerin dikkatini dağıtıyor.

 

Özellikle bölgeyi ilk kez kullanan sürücüler, tabelaların yoğunluğu ve düzensiz konumlandırılması nedeniyle doğru yönü belirlemekte güçlük çekiyor.

Şoförlerin kafasını karıştıran kavşak: 29 tabela var, ilk kez giren şaşırıyor 2
IHA

Sürücüler, kavşakta bulunan tabela sayısının fazlalığının yönlendirmeyi kolaylaştırmak yerine daha da karmaşık hale getirdiğini ifade ederek, mevcut düzenlemenin gözden geçirilmesini istiyor.

 

Kavşakta zaman zaman yanlış manevralar yapıldığını ve bunun da trafik güvenliğini olumsuz etkilediğini belirten sürücüler, anlaşılır ve düzenli bir yönlendirme sistemi oluşturulmasını talep ediyor.

"YOLA ALIŞIK OLMAYANLAR İÇİN TEHLİKELİ BİR DURUM" 3
IHA

"YOLA ALIŞIK OLMAYANLAR İÇİN TEHLİKELİ BİR DURUM"

Yolu sürekli olarak kullandıklarını ancak çok sürücünün kafasını karıştırdığını belirten Mahmut Ali Karakuş, "Bu yolda dışarıdan gelenler tabelaların yoğunluğundan dolayı yolları karıştırabiliyorlar. Alışkın olanlar için sorun yok ama alışık olmayanlar için tehlikeli de bir durum, biraz kafa karıştırıcı." dedi.

"BURADA BİR KAOS HAKİM" 4
IHA

"BURADA BİR KAOS HAKİM"

Kubilay Gemicioğlu ise kavşağın 5-6 yıl önce bu şekilde düzenlendiğini ve o günden bu yana özellikle bilmeyen sürücüler için karışıklığa neden olduğunu söyledi.

Şoförlerin kafasını karıştıran kavşak: 29 tabela var, ilk kez giren şaşırıyor 5
IHA

Gemicioğlu, "Burası labirent gibi oldu, çok fazla tabela var. İlk defa gelenler için adeta kaos hakim, önceden kazalar da oldu. İnsanlar kafa karıştırıcı bir durumla karşı karşıya. Burada gereksiz bir şekilde 30'a yakın tabela var. Buraya daha sadece ve düzenli bir çalışma yapılmasını istiyoruz." ifadelerine yer verdi.