İstanbul'da trafik tartışmasında aracın camları yumruklayan saldırgan yakalandı
15.11.2025 17:14
.jpg?width=375&height=211&format=webp)
DHA
Üsküdar Tem Otoyolu'nda iki sürücü arasında iddiaya göre yol verme nedeniyle çıkan tartışmada taraflardan biri araçtan inerek kadın sürücnün aracını yumrukladı.
Olay, Tem Otoyolu Üsküdar istikametinde meydana geldi. İddiaya göre araçta kızı da olan Doğukan Ş., dönüş yolunda seyir halindeyken kendisini sıkıştırarak yanından geçen hafif ticari araç sürücüsü ile sözlü tartışmaya başladı.
Trafiğin sıkıştığı noktada Doğukan Ş.'nin kullandığı otomobilin önüne kesen hafif ticari araç sürücüsü aracından indi. Kısa süre sonra ise aracın camını yumruklamaya başladı. Doğukan Ş.'nin otomobilde bulunan kızı korkuyla ağlamaya başladı. Saldırgan sürücü daha sonra aracına binerek olay yerinde uzaklaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya N sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yeni Kanun Teklifine göre, saldırı amacıyla araçtan inen ve yol kapayan sürücüye caydırıcı cezalar geliyor. Bu madde kanuna ilk kez girdi. Mevcut kanunda 'Saygısızca araç kullanmak' maddesinden 993 TL (erken öderse 744 TL) idari yaptırım uygulanıyor. Sizce bu ceza caydırıcı olabilir mi?
İstanbul'un Üsküdar ilçesinde aracıyla bir başka sürücünün önünü keserek trafik güvenliğini tehlikeye düşüren K.Ü. yakalandı. İlk kez Yeni Trafik Kanunu Teklifine giren maddeye göre: Saldırı amacıyla araçtan inen ve yol kapayan sürücüye,180 bin lira idari para cezası uygulayacağız. Sürücü belgesini 60 gün süreyle geri alacağız ve aracını 60 gün süreyle trafikten men edeceğiz. Trafik düzenini bozmak, yolu kapatmak ve araçtan inip vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atmak kabul edilemez.
Bu tür davranışlar; hem trafik güvenliğimizi tehdit etmekte hem de toplumumuzun huzurunu zedelemektedir. Trafik güvenliğini hiçe sayan bu kişileri lütfen 112 Acil Çağrı Merkezimize bildirelim" ifadelerini kullandı.
YASAL UYARI
ÜSKÜDAR Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. ÜSKÜDAR Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.