Manzara izlemek için çıktı, saatlerce mahsur kaldı
13.06.2026 12:46

Antalya'da manzara seyretmek için çıktığı dağda mahsur kalan adam, sekiz saatlik operasyonla kurtarıldı.
Antalya'da çıktığı dağlık alanda mahsur kalan adam operasyonla kurtarıldı.
Olay, dün saat 21.30 sıralarında Konyaaltı ilçesi Hisarçandır Mahallesi Sarıçınar mevkisinde meydana geldi.
Yürüyüş yapmak ve TRT vericilerinin olduğu noktaya gidip manzara seyretmek amacıyla yola çıkan Oğuz K., sarp kayalık ve uçurum bölgede mahsur kaldı.
Bir süre mahsur kaldığı yerden çıkmaya çalışan Oğuz K., başarılı olamayınca 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi.
İhbar üzerine bölgeye AFAD ekibi sevk edildi. Kısa sürede adrese gelen AFAD ekibi, Oğuz K.'nin yerini belirlemek için termal kameralı ve gece görüş özellikli drone ile yer tespiti yaptı.
Oğuz K.'nin 200 metrelik uçurumun dibinde olduğunu belirleyen ekip, halatla yanına indi. Sağlık durumu kontrol edilen Oğuz K., sekiz saatlik çalışmayla kurtarıldı.


