NTV

Mantar toplamak için çıktığı dağda ölü bulundu

19.06.2026 00:36

Son Güncelleme: 19.06.2026 00:40

Mantar toplamak için çıktığı dağda ölü bulundu
DHA

Murat Özel

DHA
Google'da NTV'yi tercih et

Tunceli'de mantar toplamak için çıktığı dağdan dönmeyen Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) personeli Murat Özel, arama çalışmaları sonucu ölü bulundu.

Olay, merkeze bağlı Çıralı köyü yakınlarındaki Aziz Abdal Dağı'nda meydana geldi. DKMP Tunceli Şubesi’nde görevli Murat Özel, izinli olduğu için sabah saatlerinde köyüne giderek mantar toplamak amacıyla dağa çıktı.

 

Akşam saatlerine kadar kendisinden haber alınamayan yakınları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, Munzur Arama ve Kurtarma Derneği (MUDAK) ile sağlık ekipleri sevk edildi.

 

Ekiplerin dağlık alanda yürüttüğü arama çalışmalarında Murat Özel’in cansız bedenine ulaşıldı. Özel’in cenazesi, ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla otopsi yapılmak üzere Tunceli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İlk değerlendirmelerde kalp krizi ihtimali üzerinde durulduğu öğrenilirken, kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacağı belirtildi.

 

 

YASAL UYARI

TUNCELI Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. TUNCELI Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.