Kral Charles, kamu görevlerine geri dönüyor

Buckingham Sarayı, İngiltere Kralı 3. Charles'ın kanser tedavisinin olumlu ilerlemesinin ardından kamu görevlerine geri döneceğini duyurdu. Kral'ın ilk görevi önümüzdeki hafta Kraliçe Camilla'nın eşliğinde bir kanser tedavi merkezini ziyaret etmek olacak.

Haberler 27.04.2024 - 06:16

Kral Charles ve Kraliçe Camilla'nın 6 Mayıs'taki taç giyme yıldönümünü kutlamak için çekilmiş yeni bir fotoğrafı.

Buckingham Sarayı, kanser tedavisi gören İngiltere Kralı Charles'ın, kamu görevlerine geri döneceğini açıkladı.

Saray tarafından yapılan açıklamada doktorların tedavinin ilerlemesinden memnun olduğu ve iyileşme sürecinin devamına olumlu bakması nedeniyle bu kararın alındığı vurgulandı.

Şubat ayı başında kendisine kanser teşhisi konulduğunu açıklayan Kral Charles, tam olarak programına katılmayacak olsa da, halka açık bazı çalışmalara devam edecek.

İLK GÖREVİ KANSER MERKEZİNE ZİYARET

Kral'ın ilk görevi önümüzdeki hafta Kraliçe Camilla'nın eşliğinde bir kanser tedavi merkezini ziyaret etmek olacak. Kral burada kanser hastaları ve doktorlarla bir araya gelecek.

Ayrıca haziran ayında Japonya imparatoru ve imparatoriçesinin resmi ziyaretine de ev sahipliği yapacak.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Majesteleri, yakın zamanda konulan kanser teşhisinin ardından geçirdiği tedavi ve iyileşme sürecinden sonra halka açık görevlerine geri dönecek. Taç giyme töreninin birinci yıldönümü yaklaşırken Majesteleri, geçtiğimiz yılın sevinçleri ve zorlukları boyunca dünyanın dört bir yanından aldıkları birçok nezaket ve iyi dilekler için derinden minnettar olmaya devam ediyor" ifadelerine yer verildi.
HER GÖRÜŞME DİKKATLE PLANLANACAK

Charles artık insanlarla buluşabilecek olsa da, her görüşme dikkatle incelenecek ve iyileşmesinin devamına yönelik her türlü riski azaltılacak.

Kral'ın yaz programı normal şartlar altında, Doğum Günü Geçit Töreni, D Günü anma törenleri, Buckingham Sarayı'nın yıllık bahçe partileri, Royal Ascot ve sonbaharda yurt dışı turunu kapsıyordu.

Galler Prensesi Kate Middleton, 22 Mart'ta kendisine de belirsiz bir kanser teşhisi konulduğunu ve koruyucu kemoterapi gördüğünü açıklamıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız