Fransa'ya rağmen hızla ilerliyorlar

Fransız güçleri, Mali'de gece boyunca saldırı düzenlemesine rağmen, radikal İslamcıların başkent Bamako'ya doğru yürüyüşünü engelleyemedi.

Fransa'ya rağmen hızla ilerliyorlar

Fransa'nın 5 gündür süren hava saldırısı Mali'deki radikal İslamcıları durduramadı. Radikal İslamcılar dün başkent Bamako'ya 400 kilometre uzaklıktaki Diabali kentini ele geçirerek, başkente doğru ilerlemeyi başardı.


Fransız savaş uçakları, radikal İslamcı grupların dün ele geçirdiği Diabali kentini gece boyunca bombaladı. Fransa dün ilk kez kara operasyonuna da katıldı.

Paris'in Mali'ye operasyonunu, "Cehennemin kapısını açtılar" sözleriyle değerlendiren radikal İslamcılar, Fransa topraklarına ve hedeflerine saldırı düzenleme tehdidinde bulundu.

'FRANSA TEHLİKELİ TUZAĞA DÜŞTÜ'
Batı Afrika Tevhid ve Cihad Hareketi liderlerinden Ömer Ould Hamaha, "Fransa, Irak, Afganistan ve Somali'den çok daha tehlikeli bir tuzağa düştü" dedi.

2 BİN 500 ASKER
Geçtiğimiz hafta sonu Mali'ye askeri operasyon başlatan Fransa'nın şu anda bölgede 750 askeri bulunuyor. Fransa Savunma Bakanlığı, Mali'deki Fransız askeri birliklerinin sayısını 2 bin 500'e çıkartmayı planladığını açıkladı.

Fransa'ya rağmen hızla ilerliyorlar  - 1 Fransa, Mali'deki askeri sayısını kısa sürede 2 bin 500'e çıkarmayı hedefliyor.

Resmi bir ziyaret için Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, şu anda Mali'de savaşan Fransız askerlerinin sayısının 750 olduğunu belirterek, bu sayının artırılacağı mesajını vermişti.

FAS KRALI'NA MALİ TELEFONU
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fas Kralı 6. Muhammed'le Mali'deki duruma ilişkin bir telefon görüşmesi de gerçekleştirdi. Görüşmede, Mali'deki son durum ve gelişmeler ele alındı.

BM'DEN MÜLTECİ UYARISI
BM Yüksek Komiserliği de (BMMYK), Mali'nin kuzeyindeki çatışmaların, ülkede zaten büyük boyutlara ulaşmış durumda olan sığınmacı sorununu daha da büyüteceğine dikkati çekti.

BMMYK Sözcüsü Adrian Edwards, Fransa'nın desteklediği Mali ordusu ile kuzeydeki radikal İslamcı gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle son olarak bin 230 mültecinin Nijer, Burkino Faso ve Moritanya'ya ulaştığını söyledi.

Yüzlerce kişinin çatışmalardan kaçtığını vurgulayan Edwards, 2012'de Mali'nin kuzey kesiminde yaşayan 200 bine yakın kişinin evlerini bırakarak ülkenin başka bölgelerine taşındığını, 144 bin 500 Malilinin ise bölgedeki huzursuzluk nedeniyle komşu ülkelere gitmek durumunda kaldığını belirtti.

Sayfa Yükleniyor...