2017 KPSS sınav giriş yerleri açıklandı

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen binlerce adayın katılacağı 2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınav tarihleri ÖSYM'nin sitesinde açıklanmıştı. Buna göre 2017 KPSS 21 Mayıs'da gerçekleştirilecek. Sınava giriş belgesi ise ÖSYM'nin resmi sitesinden erişime açıldı.

2017 KPSS sınav giriş yerleri açıklandı

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına personel yerleştirmek amacıyla yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ÖSYM tarafından gerçekleştiriliyor. 

KPSS TARİHLERİ 

ÖSYM’nin yayınlanan sınav takvimine göre Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tarihleri şu şekilde:

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür testi 21 Mayıs 2017 tarihinde saat 10.00'da gerçekleştirilecek. Sınav 130 dakika sürecek.

KPSS Bilimleri testi 21 Mayıs 2017'de  saat14.30'da gerçekleşecek. Sınav 100 dakika sürecek.

KPSS Alan Sınavları 1. Oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) 27 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak.

KPSS Alan Sınavları 2. Oturumu (Hukuk, İktisat, Maliye) 27 Mayıs Cumartesi günü saat 14.30'da başlayacak.

KPSS Alan Sınavları 3. Oturumu (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 28 Mayıs Pazar saat 10.00'da başlayacak.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 16 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav 10.00'da başlayacak 75 dakika sürecek.

SINAVA GİRİŞ YERLERİ 

ÖSYM'den yapılan açıklamada "Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ,T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden saat 11 Mayıs saat 14:30'dan itibaren edinebileceklerdir" duyurusu yapıldı. 

KPSS GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN 

KPSS YERLEŞTİRME TAKVİMİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ve Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) merkezi yerleştirme takvimini açıklamıştı.

Buna göre, KPSS birinci yerleştirmeleri için Devlet Personel Başkanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme talepleri 13 Mart-12 Mayıs arasında toplanacak. Tercih kılavuzu ÖSYM Başkanlığına 1 Haziran'da gönderilecek. ÖSYM Başkanlığınca tercihlerin alınması için ise tarih 21 Haziran-3 Temmuz olarak belirlendi.

KPSS ikinci yerleştirmeleri için Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme talepleri 7 Ağustos-6 Ekim'de toplanacak. Tercih kılavuzu ÖSYM Başkanlığına 25 Ekim'de gönderilecek. ÖSYM Başkanlığınca tercihler 14-23 Kasım'da alınacak.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • sınav
  • KPSS
  • ÖSYM
  • Editörün Seçimi

Sayfa Yükleniyor...