Ceviz yemek için çok neden var!
Experimental Biology 2015'te sunulan araştırmalar, cevizin beyin, bağırsak ve damar sağlığı ile kolon kanseri risk faktörleri üzerindeki etkilerini inceliyor.
Cevizin insan sağlığını olumlu etkileyen bir besin olduğu biliniyor. Yeni araştırmalar da cevizin yararlarını destekliyor. Experimental Biology 2015'te (EB) sunulan araştırmanın bulguları, cevizin mekanizmasıyla ilgili en güncel bilgilerin ayrıntılarını ortaya çıkardı. California Walnut Commission CEO'su Dennis A. Balint "Bu bulgular, cevizin kalp sağlığı, diyabet, kanser, bilişsel gelişim, fertilite ve kilo kontrolünü nasıl etkilediğini gösteren ve 20 yılı aşkın süredir yürütülmekte olan 159'dan fazla yayımlanmış makaleyi destekleyerek, sağlıklı diyetimizin bir parçası olarak ceviz yemenin pek çok avantajını daha iyi anlamamıza yardımcı olmaktadır" dedi.