Bölüm 20: Alışık olmadıklarımız

Kıymalı böreği, Çin böreğine göz kırpan bir versiyonla birleştirdim, yanına da çok lezzetli bir salata yaptım

Bölüm 20: Alışık olmadıklarımız

Annemin en sevdiği börekle benim yapmayı en sevdiğim böreğin kombinasyonu olarak yaptığım ve bizim atölyedekilerin bayıla bayıla yediği bir tarifi yapmak istiyorum. Yanında da benzer malzemeler kullanarak, çok lezzetli bir salata yapacağım.

Hintli Çinli Börek

200 gr kıyma

1/2 adet soğan

1/8 beyaz lahana

1 adet havuç

3 dal taze soğan

1 avuç ceviz

2 adet yufka

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı köri

1 çay kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı karabiber 

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı soya sosu

Kıymalı böreğimizi Çin böreğine göz kırpan bir versiyonla birleştirdiğim, bir lokma aldıktan sonra kendinizi durduramayacağınız bir börek yapacağız.

1 adet havucu rendeleyin ve 1/8 beyaz lahanayı ince ince doğrayın. 200 gr kıymayı yapışmaz ve geniş bir tavada kavurun. Kıyma suyunu salıp tekrar çekmeye başlayınca robotta çektiğiniz yarım soğanı ve elinizle ufalttığınız 1 avuç cevizi ekleyin. Havuç ve lahanaları, yine ince ince doğradığınız 3 dal taze soğanı ekleyin. Karışımı 2 dakika kadar kavurun. Üzerine 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı köri ve 2 çorba kaşığı soya sosunu ekleyip tavanın dibine yapışan lezzetli kısımları kazıyın.

Başka bir tavaya 1 adet yufkayı yerleştirin. İkinci yufkayı iri parçalara ayırıp ilk yufkanın ortasına kırışık bir şekilde yerleştirin. Kırışık şekilde yerleştirince daha fazla kıtırtı elde edeceksiniz ve böreğin lezzeti inanın çok fark edecek. Lahanalı karışımı yufkanın ortasına yayın. Kalan yufkaları da  karışımın üstüne koyun ve tavanın kenarından  sarkan yufkaları da ortaya doğru kapatıp 2-2,5 dakika pişirin. Bu süre sonunda altı renk almışsa üzerine bir kapak kapatın ve tavayla beraber elinizi 180 derece çevirip böreği kapağa alın. Ardından böreği kaydırarak tavaya koyun ve 3 dakika kadar da öyle pişirin. Bu sürede dilerseniz üzerine yarım çorba kaşığı kadar tereyağı sürebilirsiniz. Diğer taraf da pişince yine çevirerek servis tabağına alın ve tereyağı sürmediğiniz tarafına da kalan tereyağını sürün. Dev böreğiniz hazır. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Körili Hindiba Salatası

2 adet hindiba

1 adet havuç

1 dal taze soğan

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tepeleme çay kaşığı tane hardal

1 tepeleme  çay kaşığı hardal

1 tatlı kaşığı köri

1/2 limonun suyu

1 çorba kaşığı labne

1 çay kaşığı tuz

Salatalar genel olarak hem çok hafif oluyor hem de tatları biraz kısa kalabiliyor. Bu salata benzerlerinin aksine tam bir kebap tatmini veren dolu dolu bir lezzet şöleni.

2 adet hindiba ve 1 dal taze soğanı ince ince doğrayın. 1 adet havucu  uzunlamasına ince ince  doğrayın veya soyacakla traşlayın. Ben annemin bana vapurdan aldığı ve çok kullandığım bir doğrayıcıyla doğramayı çok seviyorum. Tam julyen boyutunda hızlıca doğrayabiliyorsunuz. Görüntüsü de bambaşka oluyor. Denk gelirseniz size de almanızı öneririm. Ayrı bir bardakta 4 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım limonun suyu, 1’er çay kaşığı hardal ve tane hardal, 1 tatlı kaşığı köri ve 1 çorba kaşığı labneyi karıştırın. Sosu salatanın üzerine döküp iyice karıştırın. Her yaprağa sosun geçmesine özen gösterin. Kebap tatmini veren nefis salatanız 2 dakikada hazır. Afiyet olsun

Bölüm 20: Alışık olmadıklarımız - 1 Körili hindiba salatası
  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Refika'dan Hızlı Tarifler
  • Refika

Sayfa Yükleniyor...