Altın fiyatları ne kadar? Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 26 Mart 2024 güncel altın kuru fiyatları

Altın fiyatları, yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Gram altın ve çeyrek altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki, altın fiyatları ne kadar? Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar? Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 26 Mart 2024 güncel altın kuru fiyatları

fiyatları, cuma günü açıklanacak kritik veri öncesi yükseliş kaydetti. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyon göstergesi olan kişisel tüketici harcamaları (PCE) verisi cuma günü açıklanacak. 

Ons altın, bugün yüzde 0,73 yükselişle 2.188 dolardan işlem gördü.

Gram ise hem hem de Dolar/TL'deki gelişmelerden etkilendi.

Gram altın, 2.264 Türk Lirası civarında alıcı buldu. Çeyrek altın, 3.747 Türk Lirası'ndan el değiştirdi.

  • ALTIN TÜRÜ Satış Değişim % Saat

Fed yetkililerinden faiz indirimlerine yönelik karışık sinyaller geldi.

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, bu yıl için üç faiz indirimi öngördüğünü söylerken, Fed yetkilisi Lisa Governor temkinli olma uyarısında bulundu.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic de cuma günü beklentilerini bir faiz indirimine gidileceği yönünde düşürmüştü.

Analistler, Fed yetkililerinin temkinli sözle yönlendirmelerinin ardından para piyasalarında bankanın ilk faiz indirimine gitme ihtimalinin haziranda yüzde 70'e gerilediğini bildirdi.

Bu dönemde Fed'in faiz indirimine gitme ihtimali banka yetkililerinin açıklamalarından önce yüzde 75'te bulunuyordu. , bu yıl üç faiz faiz indirimini fiyatlıyor.

Dolar ise kâr realizasyonu ve Japon yetkililerinin müdahale etme olasılığı ile kısmen güçlenen yen nedeniyle baskı altında kaldı. Dolar endeksi, yüzde 0,03 düşüşle 104.19 seviyesine geriledi.

Sayfa Yükleniyor...