Aya İrini Müzesi onarılacak

Topkapı Sarayı'nın dış avlusunda yer alan Aya İrini Müzesi'nin dış cephesi, İstanbul 2010 Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında onarılacak.

Aya İrini Müzesi onarılacak

Ayasofya grubuna bağlı olan Aya İrini Müzesi'nde yapılacak dış cephe bakım ve onarım çalışmalarının bütçesini 2010 Ajansı karşılayacak. İhale işlemleri biten projede çalışmalar bu ay içerisinde başlanacak. 

Aya İrini’de restorasyon

Aya İrini Müzesi’nin dış cephesi, İstanbul 2010 Kültür  Başkenti etkinlikleri kapsamında onarılacak. Ayasoyfa Müzesi Başkanı Doç. Dr. A. Haluk Dursun, Ayasofya grubuna bağlı olan Aya İrini Müzesi’nde yapılacak dış cephe bakım ve onarım çalışmalarının bütçesinin 2010 Ajansı tarafından karşılanacağını ve çalışmaların bu ay içerisinde başlayacağını belirtti.

Bina dış etkenlere açık

Dursun, Doğu Roma döneminden kalma bir eser olan müzenin, İstanbul’un birinci tepesinde bulunduğunu ve şehrin deprem bölgesinde yer alması nedeniyle hem zemindeki oynamalara, hem de dışarıdan rüzgar, kar, yağmur gibi dış etkenlere açık bir bina olduğunu söyledi. Dursun, bu nedenle binada, dış yüzeyinden içeriye giren rutubetten kaynaklanan yapısal bozuklukların ortaya çıktığını ifade etti.

Bu tür tarihi binaların zaman zaman dış onarımlarının ve izolasyonlarının yapılması gerektiğin vurgulayan Dursun, tarihi binalarda mutlaka yapılması gereken işlemlerin Aya İrini’de de yapılacağını söyledi.

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...