Bakan açıkladı: Yoksul ailelere ücretsiz internet geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, ''Yoksul ailelere ücretsiz internet önümüzdeki günlerde yasalaşacak bir adımımız. Bu çerçevede çocuklarımızı internet kafelerden koruyacağız" dedi.

Bakan açıkladı: Yoksul ailelere ücretsiz internet geliyor

Sema Ramazanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Intel ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) işbirliğiyle düzenlenen "Genç Fikirler Güçlü Kadınlar" projesinin kapanış toplantısına katıldı.

Buradaki konuşmasında hayata geçirilecek yeni reformlara da değinen Bakan Ramazanoğlu, bunlardan en önemlilerinden birinin ücretsiz internet olacağını söyledi.

Bakan açıkladı: Yoksul ailelere ücretsiz internet geliyor - 1

Kadınlar ve çocuklar için internetin kullanımının yaygınlaştırılması konusunda önemli bir projeleri olduğunu aktaran Ramazanoğlu şöyle konuştu:

"Yoksul ailelere ücretsiz internet, önümüzdeki günlerde yasalaşacak bir adımımız. Tespit ettiğimiz belli bir gelirin altındaki ailelere internet erişim paketi sunuyoruz. Bu korumalı aile internet paketi olacak. Bu ailelere devlet, sivil toplum olarak tablet, bilgisayar veriyoruz. Bu çerçevede çocuklarımızı internet kafelerden koruyacağız. 'İnternete girmek istiyorum' diye özellikle varoşlarda ve büyükşehirlerde sokağa çıkan çocuklarımızı bekleyen en büyük tehlike sigara, uyuşturucu, alkol. Çocuklarımızı uyuşturucu, sigara, alkol üçgeninden uzak tutmamız lazım. Bunun için de bu tehlikenin potansiyel yerleri olan kontrolsüz internet kafelerden çocuklarımızı güvenli ev ortamında tutacağız.''

Sayfa Yükleniyor...