Başçı: Teşvik paketi büyümeyi destekleyecek

Merkez Bankası Başkanı Başçı, teşvik paketinin arz yönünden büyümeye destek vereceğini söyledi.

Başçı: Teşvik paketi büyümeyi destekleyecek

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, İstanbul'da katıldığı bir toplantıda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı teşvik paketiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

"Teşvik paketi arz yönünden büyümeye destek verecek" diyen Başçı, daha sıkı para politikasının enflasyonist riskleri bertaraf edeceğini belirtti.

Başçı şunları kaydetti: ''Çok araçlı para politikası gerekiyor. Sadece para politikası yeterli değil, büyümeye destek mümkün olduğu kadar maliye politikasından, vergi teşviklerinden, büyümeyi ön plana çıkartan vergi teşviklerinden ve finansal sektör politikasından, yani makro ihtiyati dediğimiz araçlarla uygulanan politikalardan gelebilirse, para politikası enflasyona odaklı sıkı duruşunu sürdürmeye devam edecektir.''

Erdem Başçı, emtia fiyatlarındaki artışların, büyüme üzerinde aşağı yönlü, enflasyon üzerinde yukarı yönlü risk oluşturduğunu ifade etti.

Başçı, emtia fiyatlarındaki dalgalanmanın yarattığı belirsizliğin, merkez bankalarının iletişim politikaları ve beklenti yönetimi bakımından da önem arz eden bir nokta olduğuna işaret ederek, emtia fiyat dinamiklerinin yapısının da merkez bankalarının para politikası kararlarına girdi teşkil etmeleri nedeniyle büyük önem taşıdığını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...