Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatırımcılar arasında ayrımcılık yapmıyoruz

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımcılar arasında ayrımcılık yapmadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatırımcılar arasında ayrımcılık yapmıyoruz

Türkiye'nin dönem başkanlığını yürüttüğü Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (KEİ) 25. Kuruluş Yıldönümü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi İstanbul'da başladı.

Zirve toplantısının açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Halklarımızın arasındaki insani ilişkileri geliştirmeden diğer çabalar yetersiz kalacaktır. Karadeniz'e açılan tüm şehir ve limanlar aynı çarşıya açılan birer dükkan gibidir. 

Bugün bize, 'Bu örgütün en büyük başarısı nedir?' diye sorsalar, 'Dünyanın en zor coğrafyalarından birinde bölge ülkelerini aynı masa çevresinde ve ortak paydalar etrafında bir araya getirebilme becerisidir' derim. Bölge ülkeleri arasında elbette birtakım siyasi, hatta askeri sorunlar olabilir.

Yılbaşından beri dönem başkanlığını yürüttüğümüz Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü içinde tüm üye devletlere karşı adil, tarafsız ve dengeli olmaya çalışıyoruz. Bugün kabul edeceğimiz zirve bildirgesinin taslağını hazırlarken de tüm üye devletlerin hassasiyetlerini dikkate almaya özen gösterdik. Bu konuda üye devletlerin tamamından da aynı samimiyeti ve desteği görmekten memnuniyet duyduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum.

Biz, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nü bu sorunlardan ne kadar uzakta tutabilirsek, o denli verimli çalışmasını sağlayabiliriz. Daha da ileri gidip örgütü bu sorunların çözümünde etkin bir araç haline getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunun için kısır siyasi tartışmalara girmeden, farklılıklarımız değil, müştereklerimiz üzerinde yoğunlaşarak çalışmalarımızı yürütmeliyiz.

Bölge ülkeleri arasında askeri ve siyasi sorunlar olabilir. Bu örgütü bu sorunlardan ne kadar uzak tutabilirsek o kadar verimli çalışmasını sağlayabiliriz. Gönlümüzden geçen her üye devletin en az bir grubun koordinatörlüğünü üstlenmesidir. 

Ticaretin ve yatırımların sağlıklı zeminde yürüyebilmesinin temel şartı huzur ve istikrardır. İçinde bulunduğumuz hassas Karadeniz coğrafyasının barış, istikrar ve refah içinde kalkınması hepimizin ortak amacı olmalıdır. Türkiye olarak ülkemize ilgi duyan tüm uluslararası yatırımcılara her türlü desteği veriyoruz. Bu konuda hiçbir ayrımcılık yapmıyoruz."

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Türkiye
  • Recep Tayyip Erdoğan

Sayfa Yükleniyor...