Dolar ne kadar? (23 Ocak dolar fiyatları)

Merkez Bankası'nın yarınki toplantısı beklenirken dolar/TL yeni haftanın ilk işlem gününde 3,77 civarında işlem görüyor.

Dolar ne kadar? (23 Ocak dolar fiyatları)

Piyasalar Merkez Bankası'nın yarınki toplantısında alacağı kararlara odaklandı.

Kritik toplantı öncesinde dolar/TL haftaya 3,77 civarında hareket ediyor. Euro da 4,04'ün üzerinde işlem görüyor.

Analistler teknik açıdan dolar/TL'de 3,7520 seviyesinin destek, 3,7950 seviyesinin ise direnç konumuna geldiğini belirtiyor. 

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın cuma günü başkanlık yemin töreninde yaptığı konuşmada korumacı ekonomi politikalarını çağrıştıran ifadeler kullanmasının ardından vergi indirimleri ve ekonomiyi destekleyici diğer politikalar hakkındaki vaatlerini gerçekleştireceği beklentisinin hafiflemesine paralel olarak geniş bantta değer kaybetti. Dolardaki küresel düşüş içeride de etkili oldu. 

DOLAR ENDEKSİ 1,5 AYIN DİBİNDE

Doların belli başlı altı para birimi karşısındaki performansını ortaya koyan dolar endeksi 101,21 ile 1,5 ayın en düşük seviyesini gördü. Euro dolardaki değer kaybına paralel 1,0755 ile 1,5 ayın en yükseğine çıktı.

GÖZLER MERKEZ'DE

Son iki haftada birçok likidite önlemi alan Merkez Bankası'nın yarın faizde nasıl atım atacağı merak ediliyor. Merkez'in alacağı kararlar doların yönünde belirleyici olacak.

EKONOMİSTLER NE BEKLİYOR?

Dolar ne kadar? (23 Ocak dolar fiyatları) - 1

MERKEZ BANKASI YARIN FAİZ ARTIRIR MI?

FITCH DE TAKİP EDİLECEK

Bu hafta ayrıca cuma günü Fitch'ten gelecek not kararı da piyasaların radarında olacak. Türkiye'ye tek yatırım yapılabilir notu veren Fitch'in kararı da kur için önemli olacak.

PARAYI NEREYE YATIRMALI?

Sayfa Yükleniyor...