Dolar ve euro rekor kırdı (4 Kasım 2016)

HDP'li eş başkanların tutuklanması haberinin ardından dolar 3,17'yi aşarak rekor kırdı. Euro da tarihte ilk kez 3,5 lirayı geçti. Borsada kayıplar yüzde 3,15'i buldu.

Dolar ve euro rekor kırdı (4 Kasım 2016)

Piyasalarda haftanın son işlem günü yüksek tansiyon yaşandı. Dolar ve euro rekor tazelerken, borsada sert düşüş meydana geldi.

Dolar 3,1720 ile tüm zamanların en yüksek düzeyine çıktı. Euro da Türk Lirası karşısında 3,5227'ye kadar yükselerek rekor kırdı. Euro böylece tarihte ilk kez 3,5 lirayı aştı.

DOLARIN SAAT SAAT YÜKSELİŞİ

Dolar ve euro rekor kırdı (4 Kasım 2016) - 1 Gün boyu yükselişte olan dolar 3,16'yı aşarak rekor kırdı. 

YÜKSELİŞİN NEDENLERİ

ABD başkanlık seçimlerinin sonuçlarına ilişkin endişelerin global piyasalarda yarattığı baskının yanı sıra yurtiçinde siyasi ve jeopolitik gelişmelere ilişkin endişeler doların yükselişinde etkili oluyor. HDP'li eş başkanların  tutuklanması ve Diyarbakır'daki patlama da TL'nin negatif ayrışmasına neden oldu.

ABD'den gelen tarım dışı istihdam verisi doların yükselişinde etkili olan bir diğer gelişme oldu. Ekim ayında tarım dışı istihdam 161 binle 175 binlik beklentinin altında geldi. Ancak ülkedesi saatlik kazançlar yıllık bazda yüzde 2,8 artarak 2009 ortasından beri en büyük düzeye çıktı. 

HDP'li eş başkanların tutuklanması haberiyle dolar ve euroda yeni rekorlar geldi.

Gün boyu rekorlar kıran dolar güne 3,1106, euro 3,4534'ten başlamıştı.

EURODA TARİHİ SEVİYE: 3,5

Dolar ve euro rekor kırdı (4 Kasım 2016) - 2 Euro tarihte ilk kez 3,5 lirayı aştı. Gün boyunca yukarı yönlü hareket yaşandı.

EN BÜYÜK DARBEYİ TL YEDİ

Genel olarak gelişmekte olan ülke para birimlerinde olumsuz bir hava hakim. Ancak Türk Lirası yüzde 1,7'yi aşan değer kaybıyla dolar karşısında en kötü performans gösteren para birim oldu.

Türk Lirası euro karşısında da yüzde 1,5'in üzerinde kayıp yaşadı.

Dolar ve euro rekor kırdı (4 Kasım 2016) - 3 Doların bu yılki değer kazancı yüzde 8'i buldu

KURUN SEYRİNİ NE ETKİLEYECEK?

Analistler, uluslararası piyasalarda ABD başkanlık seçimine ilişkin anket sonuçları, haber akışı ve açıklamaların yatırımcı kararlarında belirleyici olacağına işaret ediyor. İçerideki gelişmeler de kurun seyrinde etkileyici olacak.

BORSADA YÜZDE 3 DÜŞÜŞ

Borsada da sert düşüş yaşandı. BIST 100 endeksi günü yüzde 3,15 düşüşle 74 bin 267 puandan tamamladı, işlem hacmi 4,4 milyar TL oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: PARAYI YASTIĞIN ALTINDA SAKLAMAK...

Sayfa Yükleniyor...