Dünya devi Karadeniz'de petrol arayacak

Türkiye Karadeniz'de petrol bulmak için yeni bir adım daha atıyor. Enerji Bakanı Yıldız, "Petrol araması için dördüncü bir şirket geliyor, görüşmeler başlayacak. Dünya devlerinden bir tanesi" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karadeniz'deki petrol arama çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Karadeniz'in Hazar gibi etkili olabilecek bir deniz olduğunu vurgulayan Yıldız, şu ana kadar 3 şirketin somut çalışmaları bulunduğunu hatırlattı. Yıldız, şu bilgileri verdi:

''Biz TPAO'nun faaliyetlerinden elde ettiğimiz karları arama kalemlerine ve bütçesine aktarıyoruz, bu çok önemli bir şey. Çünkü biz arayarak mutlaka ümit ettiğimiz, inandığımız sonuca inşallah ulaşacağız. Tabii ki matkabın ucu petrole değmeden her türlü açıklamanın aslında çalışanlara ve sektöre zararlı olduğunu söyleyebilirim. Ancak ümitli olduğumuzu ve bu çalışmalarla alakalı gayretlerimizin eksilmeden devam ettiğini tekrar edebilirim.''

Bakan Yıldız, Karadeniz'deki petrol aramalarında dördüncü bir şirketin gelmesine ilişkin bir soru üzerine de, ''Gelecek inşallah. Görüşmeler başlıyor. 2011 için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Dünya devlerinden bir tanesi'' dedi.

Aramalar için 2011 bütçe hedefi konusunda ise Yıldız, ''Bulunduğumuz rakamdan her zaman daha fazlasını aktaracağız. Artık aramalar için 1 milyar doların üzerindeki rakamları konuşuyoruz'' dedi.

Yıldız, Karadeniz'deki çalışmaların bitirildikten sonra eş zamanlı Akdeniz'e gireceklerini ekledi.

Sayfa Yükleniyor...