Ekonominin kalbi bu kasabada atıyor

Davos'ta bu yıl 43'üncüsü düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun teması "dirençli dinamizm".

Ekonominin kalbi bu kasabada atıyor

İsviçre’nin kayak merkezi olan Davos’ta, Dünya Ekonomik Forumu düzenleniyor.

Yaklaşık 100 ülkeden 2 bin 500'den fazla katılımcıya evsahipliği yapan Davos'ta bu yıl 43'üncüsü düzenlenen forumun teması "dirençli dinamizm".

Forum genelinde özellikle ABD’de yaşanan borç krizi ele alınacak.

Ekonomik büyüme için dinamizmin şart olduğunu belirten forum kurucusu Klaus Schwab'a göre herkes daha cesur adımlar atmalı.

40 ülkenin devlet ve hükümet liderleriyel katılacağı forumda, dünya ekonomisine yön veren kuruluşlar da en üst düzeyde temsil edilecek.

Foruma Türkiye’den de geniş bir katılım olacak.

Başbakan yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Aile, Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin hükümeti Davos'taki oturumlara katılacak.

Ferit şahenk, Güler sabancı ve Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın da aralarında bulunduğu iş dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra Davos'a giden isimler arasında yazar Elif Şafak da var.

Türkiye'den güçlü bir heyetin Davos'a geldiğini belirten Dünya Forumu Avrupa Direktörü Martin Bruncko Başbakan Erdoğan'a da şimdiden gelecek yılki forum için davette bulundu.

Tükiye'nin "dirençli dinamizme" örnek bir ekonomi olduğunu belirten Brancko krize rağmen büyüme gösteren Türk ekonomisinin örnek olduğunu ifade etti.

İLK İŞ DÜŞMEMEK
Öte yandan uzmanlar Davos’ta ilk işin buzlu yollarda kaymadan yürümek olduğuna dikkat çekiyor.

Toplantılar öncesinde, Dünya Ekonomik Forumu katılımcılarına dağıttığı çantalarda en dikkat çeken ürün buzlu yollarda kaymayı ve düşmeyi engelleyecek topuklar oldu.

Ayakkabıların altına takılan plastik engelleyiciler metal bağlayıcılarla kullanılıyor.

HABERİN DEVAMI CNBCE.COM'DA

Sayfa Yükleniyor...