Emekliliğe '3 çocuk' rötuşu geliyor

Hükümet, kadınlara çocuk sayısına göre erken emeklilik sistemini yeniden düzenliyor. Erken emekilikte 2 çocuk yerine 3 çocuk üzerinde duruluyor. Doğum izni de 24 haftaya çıkıyor.

Emekliliğe '3 çocuk' rötuşu geliyor

Çalışan annelere tanınan, çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanı genişletilecek.

Çalışan kadınların çocuk sayısına göre erken emekliliği konusunda yapılan çalışma hakkında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Şu anda 2 çocuk, 3 çocuğa çıkabilir ama bu kişisel bir görüş. Heyetin yapacağı değerlendirmede bu konular ele alınacak netice sayın Başbakanımıza arz edilecek'' dedi.

Ankara'da katıldığı bir toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, "Kadın istihdamını etkilemeyecek sosyal güvenlik dengelerini bozmayacak, sağlıklı genç nesillerin korunması adına bakanlıklar arasında bir çalışmamız var. En önemlisi kadın istihdamını olumsuz etkilememesi gerekiyor alacağımız tüm kararların'' diye konuştu.

Mevcut sistemde, en az 2 çocuğu olan kadınlara dört yıl erken emeklilik imkanı veriliyor.

DOĞUM İZNİ 24 HAFTAYA ÇIKIYOR
Hazırlıkları süren düzenleme, çalışan kadınlara başka haklar da getiriyor. Kadınların doğum izni 16 haftadan 24 haftaya çıkarılacak.

İŞE DÖNME ZORUNLULUĞU
Doğum iznine ayrılan kadının işe geri alınması zorunlu olacak. Yarı zamanlı çalışma, kadınlar için özel uygulamalarla geliştirilecek; maaşa eklenen çocuk yardımları arttırılacak.

Sayfa Yükleniyor...