En hayırsever işadamları seçildi

Türkiye'nin en çok bağış yapan hayırsever işadamları belirlendi. Bağışlarla öğrenci yurtları, okullar, hastaneler, kültür-sanat alanında yatırımlar yapıldı, ihtiyaç sahiplerine destek verildi. Listenin ilk sıralarında Koç Holding, Doğuş Holding ve FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanları var.

En hayırsever işadamları seçildi

Capital Dergisi araştırdı, sağlık, eğitim, kültür, sanat, spor ve çevre konularında Türkiye'nin en çok bağış yapan hayırsever işadamları belirlendi.

"Gönlü Zenginler" araştırmasının sonuçları düzenlenen bir törenle açıklandı.

Listenin ilk sıralarında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin var.

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk adına ödülü Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan aldı.

Akhan şöyle konuştu:

''Doğuş Grubu, toplumdan aldığını topluma vermeyi ilke edinen bir grup. Bu anlamda bir çok sosyal sorumluluk projesi sürdürmekteyiz. Özellikle ağırlıklı kültür-sanat, spor, sağlık ve çevre konularında yoğunlaşmaktayız.

0-16 yaş grubuna yönelik ve çocukla ilgili tüm ana bilim dallarını kapsayan  tanı ve tedavi merkezini de içeren tam teşekküllü bir çocuk hastanesi kurmayı direkt sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendiriyoruz.''

Araştırma 2013 bağış tutarlarına göre hazırlandı. Hayırseverler listesine 50 gönlü zengin işadamı girdi.

Araştırmaya katılan işadamlarının bağış listesinde çocuk okutmak, okul yaptırmak ve yoksullara yardım ilk sıralarda.

Sayfa Yükleniyor...