Enerji Bakanı Taner Yıldız: Doğalgaza açık ya da gizli zam yok

Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Doğalgazda fiyat artışı beklememeliyiz, şubat ve mart aylarında fiyat mekanizması aynı olacak" dedi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız: Doğalgaza açık ya da gizli zam yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Doğalgazda herhangi bir fiyat artışı olup olmayacağı sorusuna ise Yıldız, mart ayı da dahil olmak üzere fiyat değişikliği olmayacağını söyledi.

Yıldız, "Gizli veya açık zam var mı yorumlarına katılmıyorum, ne açık ne de gizli bir zam yoktur" ifadesini kullandı.

Yıldız, "Doğalgaz fiyatları için Rusya ile yaptığımız görüşmeler neticesinde yüzde 10,25'lik indirim konusunda anlaştık" dedi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun benzin ve motorin fiyatlarıyla ilgili tavan fiyat kararına akaryakıt dağıtım sektöründen tepkiler geldiğinin hatırlatılması üzerine Yıldız, Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası'nın (TABGİS) mahkeme yoluna başvurmasına gerek kalmadan bu sürecin tamamlanacağını ifade etti.

Bakan Yıldız, şöyle konuştu:"Ne kamunun ne de özel sektörün kimsenin bu sistemi istismar etmesini istemeyiz, EPDK'nın TABGİS ile yaptığı görüşmeler herhangi bir mahkeme yolu açılmaksızın sonuçlanacak. Önümüzdeki hafta Başkanımız ve sektör temsilcileriyle bu konuyu değerledireceğiz. Ama mahkemeye gitmeye gerek olmaksızın, sistemi doğru kurup doğru işletmektir önemli olan."

Belediyelerden elektrik borçlarını zamanında ödeyenler olduğu gibi ödemeyenlerin de bulunduğunu ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:
"Hangi görüş olursa olsun, belediyelerle ilgili alacak var. Batman Belediyesi İller Bankası'ndan kredi aldı, bu siyasi bir tutum değildir. İller Bankası'ndan aldığı kredi ile 42 milyon lirayı Batman Belediyesi ödemiştir. Benzer hassasiyetlerin olması gerektiğini vurguluyorum. Ödeyemeyen vatandaşlarımız için dağıtım şirketlerimiz 36 aya varan taksitlerle ödeme kolaylıkları gösterecekler."

Sayfa Yükleniyor...