Erdoğan: Reytingimiz daha yüksek olmalı

Uluslararası Finans Enstitüsü'nün gala yemeğine katılan ve 750'nin üstündeki davetliye seslenen Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşlarını eleştirdi.

Erdoğan: Reytingimiz daha yüksek olmalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF - Dünya Bankası yıllık toplantıları için İstanbul'a gelen finans sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.

Türkiye'nin kredi notunun daha iyi olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Kredi derecelendirme kuruluşlarının finansal sistemdeki rolünün gözden geçirilmesini çok önemsiyorum. İdeolojik yaklaşımlarla, özel ilişkilerle derecelendirme yapılmaz ama maalesef bugünkü dünyada yapıldığını görüyoruz. Kredi derecelendirme kuruluşları kredi kaybetti” dedi.

Dünya finans piyasasının önde gelen isimlerine seslenen Başbakan, Türkiye'nin, aynı kategoride değerlendirildiği ülkelere göre krizden daha az etkilendiğini savunarak, kredi notu konusunda da daha iyi durumda olması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, krizin etkilerini azaltmasına rağmen devam ettiğine de dikkat çekerek, kriz sonrası sağlıklı bir ekonomik yapı için küresel işbirliğinin önemini vurğuladı.

FİNANS MERKEZİ İSTANBUL
Başbakan Erdoğan, "Belediye başkanlığı döneminden bu yana hayalim" dediği istanbul finans merkezi projesini de anlattı: Hükümet olarak İstanbul'u dünyanın finans merkezlerinden biri yapmak istiyoruz. Hedef süratle devletin bankalarını, BDDK ve STK'yı da buraya getirmek suretiyle İstanbul'u finans merkezi haline getirmek” şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın Ankara'dan İstanbul'a taşınacak kurumlar arasında Merkez Bankası’nı saymaması ise dikkat çekti.

Sayfa Yükleniyor...