Hükümet stopajda gerekçeli kararı bekliyor

Maliye Bakanı Şimşek, stopaj uygulamasında yeni düzenleme yapmak için mahkemenin gerekçeli kararını beklediklerini söyledi.

Hükümet stopajda gerekçeli kararı bekliyor

Anayasa Mahkemesi'nin yabancı yatırımcılara yerli yatırımcılardan farklı olarak sıfır stopaj uygulanmasını iptal etmesinin ardından yeni düzenleme bekleniyor.

muhabirleriyle sohbet toplantısında biraraya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni düzenleme yapmak için mahkemenin gerekçeli kararını beklediklerini söyledi.

Yerli ve yabancı yatırımclara uygulanan stopaj düzenlemesiyle ilgili soruları yanıtlayan Şimşek, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı yayınlandıktan sonra uygulanabilir seçenekleri değerlendireceklerini söyledi.

Şimşek, mali disiplini dikkate alan ve ciddi gelir kayıplarına yol açmayan bir yeni düzenleme hazırlayacaklarını vurguladı.

Mehmet Şimşek, Anayasa Mahkemesi'nin stopajla ilgili kararında ücretlilere uygulanan gelir vergisi üst dilimine ilişkin bir hüküm olduğunu da hatırlattı.

Şimşek, yüzde 35'lik üst dilimin mahkemece iptal edilmesinin ardından yüzde 27'ye inen gelir vergisi üst diliminin Türkiye açısından uygulanamaz olduğunu savundu.

Dünyanın birçok ülkesinde gelir vergisi üst diliminin daha yüksek olduğunu belirten Şimşek, Türkiye'nin bu oranı yüzde 27'de tutma lüksü olmadığını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...