İngiltere'den kaçış!

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma kararı, küresel şirketleri harekete geçirdi. Petrolden ilaca, pek çok sektörden büyük ölçekli bazı şirketler ülkeden ayrılıyor.

İngiltere'den kaçış!

Avrupa Birliği'nden çıkma kararı sonrasında, küresel şirketler İngiltere'deki operasyonlarını gözden geçiriyor. Avusturya merkezli enerji şirketi OMV, İngiltere'de faaliyet gösteren bölümünü 1 milyar dolar karşılığında sattı. Böylece şirketin, İngiltere'deki petrol ve doğalgaz arama-üretim faaliyetleri sona erdi.

ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer de, İngiltere’deki 2 üretim tesisini kapatma kararı aldığını açıkladı. Şirket, kararının İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma kararıyla ilgili olmadığını belirtti.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma kararının etkileyeceği ülkelerden birisi de Japonya. İngiltere’de faaliyet gösteren Japon şirketleri 140 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Japonya hükümeti referandum sonrası bir mektup yazarak İngiltere’yi Avrupa Birliği’nden çıkma konusunda uyardı.

İngiltere'den bir dizi talepte bulanan japonya, aksi takdirde Hitachi, Fujitsu ve Nissan gibi büyük şirketlerin ülkeden ayrılacağını bildirdi.

İngiltere'ye bir uyarı da geçen ay İngiliz Bankalar Birliği başkanından geldi. Başkan, büyük bankaların 2017’nin ilk aylarında İngiltere'den taşınmak için hazırlandıklarını belirtti. Öte yandan, İngiliz bankalarının yeniden yapaılanma çalışmaları da devam ediyor.

Lloyds bankacılık grubu, gelecek 3 yılda 49 şubesini kapatarak toplam 520 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Grup, bu yıl da 153 şubesini kapatma kararı almıştı.

Sayfa Yükleniyor...